VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.0/10 (4 ääntä )

Nitro

Nitro Katurata Autot

Nitro on Psygnosis-yhtiön 1990 tekemä ylhäältä kuvattu autopeli missä pelaaja osallistuu arcadehenkisiin rallikilpailuihin. Peli julkaistiin Amigalle ja Atari ST:lle.

Peli pohjautuu tulevaisuuden cyberpunk-teemaan, missä maailma on tuhoutumisen partaalla ja pelaajan on osallistuttava autokilpailuun. Peli ei sisällä mitään erillistä tarinankerrontaa tai juonta.

Pelin alussa pelaajan on valittava kolmesta eri hahmosta kenellä haluaa aloittaa pelin. Hahmot muistuttavat pahasti Rambo II-pelin Stallonea, Clint Eastwood:ia, sekä James Bond:in Roger Moorea. Pelaajalla on valittavana kolme eri autoa: ralliauto, sporttiauto tai maastokirppu. Kilpailuiden välissä pelaajalla on mahdollisuus ostaa viritysosia tai nitroja autoonsa. Nitrot toimivat hetkellisinä buusteina kisassa ja viritysosilla voidaan parannella ajoneuvon kiihtyvyyttä, huippunopeutta, pitoa tai korjata hajonnutta autoa. Pelaaja voi myös vaihtaa autoa kesken kilpailukauden.

Peli sisältää 32 rataa ja päättyy polttoaineen loppumiseen. Polttoaine on pelissä ratkaisevassa roolissa. Polttoainetta kuluu joka kisassa ja kisojen palkintona pelaaja ansaitsee juurikin polttoainetta autoonsa. Pelin radat sisältävät myös bonuksia, jotka antavat pelaajalle lisää polttoainetta, nitroja ja muita ominaisuuksia.

Pelin radat koostuvat neljästä eri teemasta: Kaupunkiradat, metsäreitit, aavikko ja joutomaa. Jokaisen teeman radoista neljä on päivärataa ja neljä yörataa. Yöradat ovat pilkkopimeitä poislukien ajoneuvojen valoja, jotka valaisevat pallomaisen alueen autojen edestä. Yöradat vaativat hyvää reagointia, koska näköalue on kapea. Pelaajalla on mahdollisuus kerätä radoilta myös tuplavaloja, jotka auttavat näkyvyyteen hämärässä.

Radat sisältävät myös monia esteitä, kuten liikenne-esteitä ja tiessä olevia reikiä, jotka hidastavat pelaajan vauhtia. Siniset öljyläiskät taas aiheuttavat helposti ajoneuvon hallinnan menettämisen. Radoilla esiintyy myös ihmisiä, joihin törmäämällä pelaaja ansaitsee lisäpisteitä itselleen.

Nitro oli saatavilla Psygnosis Monster Pack Vol I mukana, jonka mukana esiintyi myös pelit Shadow of the Beast ja Infestation.

YouTube video Nitro pelistä

Nitro, 6.0 out of 10 based on 4 ratings
Nitro koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

8.1.2013

Jätä kommentti