LucasArts

LucasArts Entertainment Company on tietokonepelien kehittäjä sekä julkaisija ja elokuvayhtiö Lucasfilm Ltd.:n tytäryhtiö. Se tunnetaan erityisesti seikkailupeleistään, mutta nykyään se tuottaa lähinnä Tähtien sota- ja Indiana Jones-elokuvasarjoihin perustuvia pelejä.

Ensimmäisen seikkailupelinsä, Labyrinthin, Lucasfilm Games julkaisi vuonna 1986. Se perustui samannimiseen Lucasfilmin elokuvaan. Seuraavana vuonna julkaistiin Maniac Mansion, joka oli varsinainen lähtölaukaus yhtiön maineelle tasokkaiden seikkailupelien kehittäjänä ja joka käytännössä aloitti koko ”point-and-click” (osoita-ja-klikkaa) -seikkailupelien lajityypin. Maniac Mansionia seurasi Zak McKracken and the Alien Mindbenders. Sekä Maniac Mansion että Zak McKracken saivat osittain ristiriitaisen vastaanoton, mutta niillä on nykyään jonkinlainen kulttimaine. 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa LucasArts julkaisi myös arvostettuja toisen maailmansodan lentosimulaattoreita, Battlehawks, Their Finest Hour sekä Secret Weapons of Luftwaffe.

Vuonna 1990 Lucasfilm Gamesista tuli osa uutta LucasArts Entertainment Companya yhdessä Industrial Light & Magic ja Skywalker Sound -yhtiöiden kanssa. Myöhemmin ILM ja Skywalker Sound yhdistyivät Lucas Digital Ltd.:ksi, jolloin LucasArtsista tuli entisen peliosaston virallinen nimi.

1990-luvulla LucasArts julkaisi useimmat tunnetuimmista seikkailupeleistään, kuten Monkey Island -sarjan neljä osaa sekä Indiana Jones and the Fate of Atlantis, Day of the Tentacle, Sam & Max Hit the Road, The Dig ja Grim Fandango -seikkailut. Näitä pelejä pidetään edelleen parhaina lajityyppinsä edustajina ja alan harrastajat ovat luoneet pelien käyttämästä pelimoottorista, SCUMMista, virtuaaliversion ScummVM:n, joka mahdollistaa vanhojen pelien pelaamisen nykyaikaisilla koneilla, toisilla käyttöjärjestelmillä ja jopa erilaisilla laitealustoilla (esimerkiksi PocketPC).