VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.5/10 (4 ääntä )

Indiana Jones and the Last Crusade


Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure on LucasArtsin vuonna 1989 julkaisema seikkailupeli, jossa on yksinkertaisia toimintaosuuksia. Peli on kirjoitettu SCUMM-komentosarjakielellä. Pelin päähahmo on Indiana Jones ja tapahtumat pohjautuvat elokuvaan Indiana Jones ja viimeinen ristiretki.

Peli oli kolmas SCUMMilla kirjoitettu. Pelin merkittävin uutuus oli Indy Quotient -pisteytys, jolla yritettiin lisätä pelattavuutta hyödyntäen ongelmien ratkaisutapojen valinnaisuutta. Pisteet säilyivät eri pelikertojen yli ja pelaaja sai lisäpisteitä aina, kun ratkaisi ongelman uudella tavalla. Näin pelaajaa houkuteltiin pelaamaan peliä uudestaan kokeillen eri tapoja kasvattaen pistemäärää. Suurin yksittäinen muuttuva seikka on ilmalaivaosuus, jonka voi ohittaa kokonaan.

Lucasarts julkaisi myös samasta elokuvasta toimintapelin (Indiana Jones and the Last Crusade: The Action Game), mutta se ei saanut erityisen hyviä arvosteluja alan lehdissä, eikä sillä ole seikkailupelin tavoin myöhempää mainetta.

Pelin juoni

Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure mukailee pääpiirteittäin elokuvaa Indiana Jones ja viimeinen ristiretki. Pelin tavoitteena on löytää kadonnut Indiana Jonesin isä ja hänen tavoittelemansa Graalin malja ennen natseja.
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli tapahtuu suurimmin osin Venetsiassa olevissa katakombeissa ja Saksan ja Itävallan rajalla olevassa linnassa. Molemmat ovat käytännössä monikerroksisia sokkeloita, joissa on ratkottava ongelmia, että sokkelon osat avautuvat kuljettaviksi. Isän linnasta pelastamisen jälkeen pelaaja hallitsee osan aikaa molempia hahmoja, kun he pyrkivät Saksasta rajan yli. Saksassa Indiana Jones joutuu toistuvasti tekemisiin vihamielisten natsien kanssa, joita on joko harhautettava dialogilla, lahjottava tai tyrmättävä nyrkkitappelussa. Peli päättyy İskenderuniin, josta Indiana Jones löytää Graalin maljan.

Lainattu http://fi.wikipedia.org/wiki/Indiana_Jones_and_the_Last_Crusade:_The_Graphic_Adventure

Indiana Jones and the Last Crusade, 7.5 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

17.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti