Crash Bandicoot

Crash Bandicoot on videopelihahmo, joka seikkailee Crash Bandicoot -pelisarjassa.

Crash Bandicoot on pussimäyrä väriltään punertavan oranssi, joka kulkee kahdella jalalla ja käyttää sinisiä housuja jotka näyttävät farkuilta. Crashin erityisominaisuuksiin kuuluu kyky pyöriä nopeasti ja satuttaa tällä tavoin vihollisiaan. Lisäksi Crash on hyvä hyppimään ja pystyy tuhoamaan useita vihollisiaan hyppäämällä niiden päälle.

Alusta asti Crashin apurina on toiminut intiaaninaamio Aku Aku, joka väristään riippuen voi pelastaa Crashin kuolemalta enintään kaksi kertaa. Crashin kasvoille asettuessaan se tekee Crashin hetkeksi kuolemattomaksi, jolloin sitä ei voi vahingoittaa. Jo kohtuullisen pitkän ajan Crashille on myös kuulunut oma ”wumpasinko”, jonka saa haltuunsa yleensä vasta pelin loppupuolella. Kolmannesta Crash Bandicootista alkaen singon lisäksi Crash on pelien saatossa toiminut mitä erilaisimpien keksintöjen ja välineiden parissa.

Crashilla on myös pikkusisko Coco Bandicoot, joka on myös esiintynyt Crash-peleissä, joskus jopa pelattavana hahmona. Cocolle tyypillinen piirre on kannettava tietokone. Crash on myös kyennyt usein ratsastamaan erilaisilla eläimillä, kuten jääkarhunpentu Polarilla, pikkuisella dinosauruksella ja villisialla. Coco taas on ratsastanut Pura-tiikerillä.

Crashin elämän rakkaus on Tawna Bandicoot. Tawnaa ei ole nähty kuin ensimmäisessä Crash-pelissä, ja sen kuvan voi nähdä Crash Twinsanityssa lukuun ottamatta Boom Bangia. Sanotaan että myöhemmin Crash oli menettänyt Tawnan Pinstripelle.

Crashin kotisaaria kutsutaan ns. Wumpa-saariksi. Ne ovat saaneet nimensä saarilla kasvavista wumpa-hedelmistä. Saaria on kolme: N.Sanity Island (Insanity Island), Wumpa Island (nimetty Crash of the Titans -pelissä) ja Cortex Island (Neo Cortexin vanha tukikohta). Crashin kotisaarella on myös ”vastakohta” kymmenennessä ulottuvuudessa nimeltään Twinsanity Island. Nimi tulee Pahojen Kaksosten linnoituksesta, joka esiintyy Crash Twinsanityssa.

Crashin arkkivihollinen on Tohtori Neo Cortex, jonka Crash on kohdannut useimpien pelien loppuvastuksena. Cortexilla on myös jonkin aikaa ollut oma pomo, Uka Uka -naamio.

 

Viittaukset: Wikipedia Crash Bandicoot kuvaus pelihahmosta