VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.4/10 (16 ääntä )

Crash Bandicoot

Crash Bandicoot Villisika ratsastus viidakossa

Crash Bandicoot on Naughty Dogin 1996 kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisema tasohyppelypeli PlayStation konsolille. Peli sai hyvin suuren suosion ja siitä tehtiin myös useita lisäosia.

Crash Bandicoot on kettua muistuttava pussimäyrä, joka pystyy pyörimällä satuttaan vihollisia. Pelissä Crash seikkailee saariryhmässä edeten ratoja pitkin aina seuraavalle saarelle. Väliajoin vastassa on pomovihollisia ja viimeisellä saarella Crashin on taisteltava Tohtori Cortexia vastaan.

Pelin juoni on tyypillinen pelasturetki, missä ilkeä Tohtori Neo Cortex ja Tohtori Nitrus Brio yrittävät valloittaa maailman. Tohtorit yrittivät tehdä Crashistä  mutanttiarmeijan kenraalia kuitenkin epäonnistuessaan tässä. Crash pääsee pakenemaan laboratoriosta, mutta hänen tyttöystävänsä Warna jää vangiksi. Crashin tavoitteena on tehdä loppu Cortexin ilkeästä suunnitelmasta valloittaa maailma ja samalla pelastaa tyttöystävänsä Tawanan.

Pelin radat ovat pääasiassa saarten viidakossa eteneviä kujajuoksuja, missä kerätään wumpa-hedelmiä (omenoita muistuttavia hedelmiä) maasta ja laatikoista rikkomalla niitä, sekä väistellään erilaisia vihollisia, rotkoja ja ansoja. Viholliset koostuvat monista eläimistä, kuten ravuista, haisunäädistä, lihansyöjäkasveista, apinoista ja muista metsän eläimistä. Crash saa lisäelämän keräämällä 100 wumpa-hedelmää tai löytämällä minicrash logon. Radat sisältävät Checkpoint pisteitä, mistä Crash voi aloittaa kuoleman jälkeen. Pelissä voi myös päästä bonuskierrokselle keräämällä Tawna-, Brio- tai Cortex-merkkejä tietyn tason aikana. Bonustasot ovat lyhyitä kenttiä, joissa on paljon laatikoita, joista on mahdollista saada lisää ”elämiä” ja wumpa-hedelmiä.  Pelissä on myös mukana Crashin kaveri Aku Aku, joka on intiaaninaamio. Seuratessa Crashiä se puolustaa hahmoa kilpenä vihollisen iskuilta. Crashin kasvoille asettuessaan se tekee Crashin hetkeksi kuolemattomaksi, jolloin sitä ei voi vahingoittaa.

Radoilla on usein mahdollisuus valita kaksi eri reittiä mitä pitkin halutaan edetä, joka tuo peliin uudelleenpelattavuutta. Vaikka pelin aihepiiri pyörii yhden ja saman viidakon ympärillä, on peliin saatu hyvin monipuolisia ratoja. Joissain radoissa kuljetaan väärään suuntaan juosten kivenmurikkaa karkuun ja joissain saatetaan kulkea puroa pitkin. Yhdessä radassa jopa ratsastetaan viidakon  halki villisian kyydissä. Ratojen yksityiskohdat ovat hyvin toteutettu. Ratojen varsilla näkee kiviä, sammalta, sieniä, perhosia ja muita kivoja yksityiskohtia. Pelin vaikeustaso on onnistuttu saamaan sopivasti loppua kohden vaikeutumaan.

Crash Bandicoot oli yksi PlayStationin myydyimmistä peleistä ja se sai kriitikoilta hyvät arvostelut. Jos pelistä jotain huonoa täytyy etsiä, voisi kameroiden hetkellisestä kuvakulmasta ja moninpelin puuttumisesta kommentoida. Peli toi pitkään hiljaiseloa viettäneiden laadukkaiden tasohyppelyiden joukkoon iloisen piristysruiskeen. Peli on kaikin puolin loistava esitys jokaiselta osa-alueeltaan.

YouTube video Crash Bandicoot pelistä

Crash Bandicoot, 7.4 out of 10 based on 16 ratings
Crash Bandicoot koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

28.9.2012

Jätä kommentti