VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.9/10 (36 ääntä )

Metal Gear Solid


Metal Gear Solid on Konamin kehittämä toimintapeli, joka julkaistiin PlayStation konsolille 1998. Metal Gear Solid oli ensimmäinen Metal Gear -sarjan peli, missä käytettiin 3D grafiikoita. Ulkoasun uudistuksesta huolimatta pelimekaniikka on pysynyt melko samana kuin aikaisemmissa Metal Gear peleissä.

Pelaaja asettuu veteraaniagentti Solid Snaken rooliin tarkoituksena suorittaa tehtäviä erilaisissa tukikohdissa. Pelihahmo ei kestä kauan suoraa taistelua vihollisten kanssa, joten peli painottuu pitkälti vihollisten välttelyyn ja hiiviskelyyn. Vihollisen huomattua Snaken syntyy hälytystila, joka pakottaa pelaajan pakeneen sotilaita. Hälytystila saadaan loppumaan löytämällä hyvän piilopaikan, mistä Snakea ei huomata.Hälytyksen päätyttyä Snakea etsivät sotilaat kutsutaan takaisin vartiopaikoilleen ja Snake voi taas jatkaa tukikohdassa hiiviskelyä.

Snakella osaa käyttää hyväkseen peliympäristössä olevia elementtejä, kuten piiloutua pahvilaatikkoon, hämätä vartioita koputtamalla seiniin tai ryömiä ilmastointikanavia pitkin. Sotilaiden lisäksi pelissä on muitakin esteitä, kuten liikkeentunnistimia, valvontakameroita ja ansoja. Pelin alussa käytössä on vain kiikarit, mutta pidemmälle päästyä pelaaja löytää useita muitakin varusteita, kuten kaasunaamarin ja lämpökameran. Aseistuksena Snakella on alussa pistooli ja FAMAS-rynnäkkökivääri, mutta pelin edetessä pelaaja löytää monia muita aseita, kuten C-4 muoviräjähdettä ja FIM-92 Stinger-raketinheittimen. Pelaaja voi käyttää aseita milloin vain, mutta turha aseiden käyttö aiheuttaa hälytyksen, joten aseita on suositeltavaa käyttää vain pomovastuksissa ja hälytystilanteissa. Tästä poiketen pelaajan on mahdollista löytää heikkotehoinen pistooli, jossa voidaan käyttää äänenvaimenninta.

Kuvaruudun yläreunassa on tutka, josta näkee Snaken ja vihollissotilaiden liikkeet, sekä heidän näkökentän. Hälytystilassa tutka ei anna vinkkejä, vaan kertoo hälytystilasta syntyneen hälytyksen keston ajan. Tutka saattaa sammua myös elektronisia laitteita häiritsevän silppukranaatin räjähtäessä. Vaikeimilla vaikeustasoilla pelaajalla ei ole ollenkaan tutkaa käytössä.

Snakella on myös mukanaan radiokoodekki, jonka kautta voidaan keskustella pelin tilanteesta, sekä pelaaja itse voi kysyä tärkeitä tietoja esim. pelin juonesta tai peliympäristön piirteistä. Myös tilanteiden tallennus tapahtuu radion kautta. Radiodekoodilla on myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten tiedustelu taktiikasta pomovihollisia vastaan, joihin Snake saa tietoja tukiryhmältään.

Metal Gear Solid saavutti ilmestymisensä myötä suuren suosion maailmanlaajuisesti. Peliarvostelijat kehuivat pelin hyvin laadittua pelimekaniikkaa, elokuvamaisia välianimaatioita ja monimutkaista juonta. Metal Gear Solidia pidetään yhtenä PlayStationin parhaista peleistä, ja se myös teki Metal Gear -sarjasta maailmanlaajuisesti tunnetun. Peliä on myyty maailmanlaajuisesti yli kuuden miljoonan kappaleen verran.

Youtube video Metal Gear Solid pelistä :

Metal Gear Solid, 8.9 out of 10 based on 36 ratings
Metal Gear Solid koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

11.9.2012

Yksi vastaus to “Metal Gear Solid”

  1. MetalDaddy sanoo:

    Tämä oli rautaa silloin ja on rautaa edelleenkin. Peli veti mukaansa ja tuntui että olisi ite ollut Snake.

Jätä kommentti