VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 9.2/10 (11 ääntä )

Jazz Jackrabbit tiedoston lataus
Lataa Jazz Jackrabbit
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Jazz Jackrabbit


Jazz Jackrabbit on Epic MegaGamesin (nykyään Epic Games) vuonna 1994 julkaisema tasoloikkapeli PC:lle. Sille tehtiin kaksi jatko-osaa, Jazz Jackrabbit 2 ja Game Boy Advancen peli Jazz Jackrabbit Advance.

Jazz Jackrabbitin tekivät Cliff Bleszinski ja Arjan Brussee. Heidän inspiraation lähteinäään oli klassiset konsolipelit kuten Super Mario Bros., Mega Man ja erityisesti nopeatahtinen Sonic the Hedgehog. Näistä syistä pelin grafiikka ja ohjaus olivat videopelimäisiä, ja pelissä kehotettiinkiin pelaajaa hankkimaan pelaamista varten Super Nintendon peliohjainta muistuttava PC:n peliohjain. PC Format -lehti nimesi Jazz Jackrabbitin tittelillä ”Arcade Game of the Year”.

Kolmetuhatta vuotta Aisopoksen sadun Kilpikonna ja jänis tapahtumien jälkeen vihamielisyydet kilpikonnien ja jänisten välillä jatkuvat. Jazz Jackrabbit vierailee useilla eri planeetoilla pelastaakseen prinsessa Eva Earlongin ja jänisten kotiplaneetta Carrotuksen ilkeän Devan Shellin ja hänen Turtle Terrorists -järjestönsä hirmuvallalta.

Jazz Jackrabbit on peliohjaukseltaan samantyyppinen kuin Sonic the Hedgehog -pelit. Peli koostuu kuudesta episodista; jokainen episodi sisältää kolme planeettaa, joissa on kussakin kaksi kenttää, kolmiulotteinen bonuskenttä josta voi löytää piilotetun erikoisjalokiven, sekä loppupomon kenttä. Jazzilla on elinvoimamittari, jossa oleva elinvoima vähenee kun viholliset koskettavat häneen. Elinvoima lisääntyy kun Jazz kerää porkkanoita. Jos elinvoimamittari tyhjenee, Jazz menettää yhden lisäelämän ja aloittaa kentän joko alusta tai viimeisimmästä tallennuspisteestä. Jazz voi tappaa vihollisensa sinisellä pistoolillaan, johon hän voi kerätä erilaisia ammuksia joiden tuhovoima vaihtelee.

Alun perin peliä myytiin levykkeillä, joilla oli joko kolme ensimmäistä tai viimeistä episodia, tai sitten kaikki episodit. Myöhemmin julkaistiin CD-ROM-versio, jossa oli kaikki kuusi episodia, kolme uutta episodia ja jouluteemainen vuonna 1994 tehty Holiday Hare -lisäosa.

Jazz Jack Rabbit peli Youtube video :

Viitteet : Wikipedia Jazz Rabbit kuvaus

Jazz Jackrabbit, 9.2 out of 10 based on 11 ratings
Jazz Jackrabbit koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

26.9.2011

Yksi vastaus to “Jazz Jackrabbit”

  1. Aki sanoo:

    Ikimuistoinen tunnari! Noin kovaa funkkia harvoin kuuli soundblasterin läpi.

    Oma Gravis gamepad kesti noin kaksi vuotta kovaa Jackrabttin pelaamista!

Jätä kommentti