VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 9.1/10 (18 ääntä )

Death Rally tiedoston lataus
Lataa Death Rally
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Death Rally


Death Rally on suomalaisen Remedy Entertainmentin kehittämä ja Apogeen 1996 julkaisema autopeli. Peli tehtiin MS-DOS:ille. Pelistä on julkaistu 2009 Remedyn toimesta ilmainen Windows käännös, sekä 2011 iPhonelle ja iPadille App Storesta ladattava paketti.

Pelin ideana on ajaa kilpaa aseistetuilla autoilla mutkaisilla teillä. Pelaaja aloittaa alussa pohjalta pienellä rahamäärällä ja huonolla autolla. Pelissä voi valita ennen kisaa aina kolmesta eri vaihtoehdosta mihin kisaan haluaa osallistua. Yleisesti yksi vaihtoehdoista on helppo, mutta palkinnot pieniä, toinen vaihtoehto on vaikea kilpailu suurilla panoksilla. Rahapalkinnon suuruus määräytyy myös loppusijoituksesta kilpailussa. Rahaa voidaan kerää myös suorittamalla erilaisia minitehtäviä ja keräämällä kilpailussa tieltä löydettyjä rahapalkintoja. Pelin päävastus on The Adversary, jonka voittamisesta pelaaja läpäisee pelin.

Deat rallyä voidaan pelaa joko uramoodina yksinpelinä, milloin vastassa on aina tietokonevastuksia, tai vaihtoehtoisesti moninpelinä lähiverkon kautta kavereita vastaan.  Peli sisältää 19 erilaista rataa, jotka on jaettu kolmeen eri liigaan.

Peliin on tehty myös huumorilla kilpailijoiden nimiä, jotka muistuttavat kovin julkisuuden henkilöitä. Löytyypä pelistä jopa Duke Nukemkin, joka huudahtaa legendaarisen kommenttinsa  Hail to the king, baby! voittaessaan kilpailun.

Peli sisältää useita eri ajoneuvoja, kuten VW Kuplan, avolava-auton, perus henkilöauton, Camaroa muistuttavan auton, Porchea muistuttavan auton, sekä scifimäisen superauton.

Peliin tuo hauskuutta lisää mahdollisuus tuhlata rahojaan parantamalla auton ominaisuuksia ja aseistusta. Pelaaja voi sijoittaa rahojaan esim. auton kestävyyteen ostamalla panssareita, huippunopeuteen tehokkaammilla moottoreilla tai ohjattavuuteen paremminlla renkailla. Pimeiltä markkinoilta voi ostaa erilaisia aseita, kuten maamiinoja ja autoon asennettavia piikkejä.

Pelissä on mahdollista suorittaa erilaisia tehtäviä, kuten jonkin kilpailijan tuhoamisen, tai radalta löytyvien esineiden keräämistä. Tehtävät sisältävät kuitenkin aina riskinsä missä onnistuessan tehtävässä pelaaja saa lisäbonuksen, mutta epäonnistuessan menettää rahaa, tai autonsa kuntoa.

Peli on graafiselta ulkoasultaan kaunista katseltavaa ja sen pelimoottori toimii todella sulavasti.  Kuvaruudun vieritys auton mukana toimii hienosti ja autoa on helppo ohjaa radalla. Peli on pääasiassa kaksiulotteineen, mutta sen maastovaihtelut, kuten kanjonit ja rakennukset on tehty 3D:nä samaan tyyliin kuin Grand Theft Auto pelissä. Tämä tuo lisää syvyyttä peliin ja antaa autoille enemmän vauhdintuntua. Myös pelin äänimaailmaan on panostettu laadukkailla efekteillä ja musiikeilla.

Pelistä muualla

Death Rally YouTube video :

Tiedoissa käytetty apuna osittain Wikipedia Death Rally kuvausta

Death Rally, 9.1 out of 10 based on 18 ratings
Death Rally koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

21.9.2011

Jätä kommentti