Sonic Siili

Sonic the Hedgehog (Suomeksi Sonic-siili) on fiktiivinen hahmo ja videopeliyhtiö Segan virallinen maskotti.

Sonic on 15-vuotias siniturkkinen nelivarvassiili, joka on syntynyt Joulusaarella. Hän on 100 senttimetriä korkea ja painaa noin 35 kilogrammaa. Sonic on maailman nopein siili, joka pystyy juoksemaan ääntä nopeammin. Hän voi kiertyä palloksi, lähinnä tuhotakseen vihollisia, joka on tärkeä osa pelejä ja animaatioita.

Peleissä Sonic ei osaa koskaan uida, vaan vajoaa pohjaan, mutta hän voi juosta veden pinnalla. Adventures of Sonic the Hedgehog -animaatiossa hän tosin osaa uida ja Mario & Sonic at the Olympic Games -peleissä hän käyttää pelastusliivejä pysyäkseen pinnalla ja osaa väliaikaisesti uida vain Super Smash Bros. Brawl -pelissä.

Sonic taistelee ilkeää Tri. Ivo ”Eggman” Robotnikia vastaan ja usein Eggmanin tavoite on kerätä kaikki seitsemän Kaaossmaragdia (Chaos Emeralds), ja niiden voimalla tuhota maailma ja rakentaa tilalle paikka jota hän hallitsisi. Vanhoissa Sonic-peleissä Eggmanin tavoite oli Kaaossmaragdien voimalla muuttaa kaikki Sonicin eläinystävät aivottomiksi Badnik-roboteiksi. Eläimet toimivat näiden robottien voimanlähteinä, ja Sonicin tuhottua robotin ne loikkivat tiehensä.

Sonicin ystäviin kuuluvat muun muassa nuori kaksihäntäinen lentävä kettu Miles ”Tails” Prower, liitävä nokkasiili Knuckles the Echidna sekä myöhemmissä peleissä tyttösiili Amy Rose ja jänis Cream the Rabbit. Sonicilla on ollut myös lukuisia vastustajia tri. Eggmanin lisäksi, kuten Metal Sonic, Shadow the Hedgehog ja Silver the Hedgehog.