Link

Link on Nintendon The Legend of Zelda -pelisarjan päähahmo. Hahmon loi Shigeru Miyamoto vuonna 1986 julkaistuun videopeliin The Legend of Zelda, jossa Link esiintyy miekalla taistelevana fantasiamaailman sankarina.

Link on pelistä riippuen joko rohkea poika tai nuori mies. Hänen luonteenpiirteistä on kerrottu vain vähän. Link ei käytännössä puhu ollenkaan vaan päästää äännähdyksiä ja huudahduksia, ja tavallisesti hänen ajatuksiaan kuvataan puhekuplilla ”…”, ”?”, ”!” variaatioineen. Kaksiulotteisissa peleissä Linkin kasvonpiirteitä ei ole voitu kuvittaa.

Myöhemmin peleissä Linkin saadessa uusia varusteita värit ja vaatteet saattavat muuttua. Linkillä on suippokärkiset korvat. Ne ovat hylian rodun tunnusmerkki, jonka sanotaan mahdollistavan jumalten äänten kuulemisen. Vanhemmissa peleissä Linkillä on hylialaisen muodin mukaiset, siniset korvarenkaat.

Link kantaa kaikissa peleissään mukanaan miekkaa, tavallisesti myös kilpeä. Molempiin on mahdollista hankkia parannuksia pelin kuluessa, ja yleensä ensimmäinen tehtävä peleissä on paremman miekan etsintä. Pelien merkittävin miekka on Mestarien miekka (Master Sword), joka on taottu kauan ennen pelien tapahtumia. Uudemmissa peleissä on esiintynyt myös Neljän miekka, jonka avulla Link voi monistaa itsensä. Voimakkain kilpi on tavallisesti Peilikilpi (Mirror Shield), joka torjuu myös salamat, lasersäteet ja osan loitsuista. Seikkailun varrella Linkin varustemäärä kasvaa, ja monet erikoisemmistakin aseista ja varusteista esiintyy useassa pelissä.

Magian käyttö on monen pelin voittamiseksi välttämätöntä. Linkin maagiset kyvyt vaihtelevat pelistä toiseen. Joissain peleissä Linkillä on elämäpisteiden lisäksi magiapisteitä, jotka kuluvat loitsiessa tai taikaesineitä käyttäessä. Toisissa taas taikaesineiden käyttäminen ei kuluta Linkin voimia lainkaan. Kolmiulotteisissa peleissä erikoisnuolten ampuminen jousipyssyllä kuluttaa Linkin magiapisteitä. The Legend of Zeldassa Link löytää taikakirjan, joka vahvistaa hänen taikasauvaansa. The Adventure of Linkissä Link oppii useita taikoja kylien viisailta miehiltä, Ocarina of Timessä taikavoimia opettavat suurkeijut.

 

Viittaukset: Wikipedia kuvaus Link hahmosta