VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 9.0/10 (2 ääntä )

The Settlers II


The Settlers II on Blue Byte Softwaren 1996 julkaisema strategiapeli. Peli on jatko-osa The Setllers pelille.

Setllers II pelimekaniikka on suurimmalta osin samanlainen, kuin ensimmäisen osan. Toinen osa painottuu Roomalaisteemaan ja se sisältää monia pelin toimintaan liittyviä parannuksia. Pelillä on ollut kova arvostus fanien kesken ja sitä pidetäänkin pelisarjan parhaana osana. Syy näihin on myöhemmissä osissa muutettu pelin kuljetusjärjestelmä, sekä sotilaiden suora ohjaaminen taistelukentillä. Suuren suosion ansiosta pelistä tehtiin myöhemmässä vaiheessa myös 3D-modernisoitu Windows-versio The Settlers II: 10th Anniversary Edition, sekä Nintendo DS:lle tehty versio The Settlers DS. GOG.com sivusto julkaisi pelin ladattavaksi uudelleen. Pelin fanit ovat työstäneet peliin pitkän aikaa Windows, MAC OS X ja Linux versioihin laajennospakettia, joka tarjoaa tuen moninpelille. Peliin on saatavilla lisäksi myös suomenkielen käännöspaketti.

Pelimoodit

Pelaaja voi valita pelissä muutamia erilaisia pelimuotoja, kuten kampanja tai vapaa peli. Kampanjamoodissa pelaajan on suoritettava läpi lista erilaisia tehtäviä, joista jokainen omaa tietyn tehtävän tietokoneen tekoälyä vastaan. Kampanjamoodi tarjoaa 10 erilaista tehtävää Roomalaisena. Peliin on saatavilla lisäosa ”Mission CD” laajennus, joka lisää 9 lisätehtävää.

Vapaassa pelimoodissa pelaaja voi pelata joko yksinpelinä tai kaksinpelinä kaveria vastaan jaetulla ruudulla. Ennen pelin aloittamista pelaajalla on valittavana monia eri asetuksia, kuten tietokonevastustajien määrän, sekä ketä kansaa pelaaja itse haluaa ohjastaa. Pelissä on mukana Nubialaiset, Viikingit ja Japanilaiset.

Pelimekaniikka

Pelin alussa pelaajalla on käytössä päämaja, josta kaikki alkaa. Pelaajan tehtävänä on rakentaa toimiva kuljetusjärjestelmä erilaisten rakennusten välille, jotka tuottavat pelaajalle materiaalia ja työkaluja. Kuljetusjärjestelmä rakennetaan asettamalla lippuja yhteyspisteiden välille, jonka väliä kuljetusmies alkaa kuljettamaan tavaraa. Laajentumisen myötä päämajan kapasiteetti tulee jossain vaiheessa täyteen, joka pakottaa pelaajaa rakentamaan varaston, joka mahdollistaa kansakunnan laajentumisen. Pelissä on toteutettu todella hienosti raaka-aineiden jalostusprosessi ja se onkin ollut aina Setllers pelisarjojen suola. Esimerkkinä pelloilla isäntä kylvää viljan, pui sadon ja vie sen maatilan porteille. Seuraavaksi pienet työmiehet toimivat, kuin muurahaiset kantaen viljaa pitkin poikin teitä. Vilja kuljetetaan myllylle, jossa mylläri jauhaa viljasta jauhoja. Jauhot jätetään taas myllyn porteille, josta kuljetusmiehet raahaavat jauhosäkit leipurille. Leipuri leipoo jauhoista leipiä, jotka taas kuljetetaan kansan ruoaksi. Samanlainen prosessi jatkuu monen raaka-aineen kanssa. Kaivoksista kuljetetaan malmia sulattamolle, joka tuottaa metalleja, joista voidaan takoa miekkoja.

Kuvankaappauksia Setllers II pelistä

The Settlers II, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
The Settlers II koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

4.10.2018

Yksi vastaus to “The Settlers II”

  1. Trash sanoo:

    Tätä tuli aikoinaan pelattua melko paljon.
    http://www.peliriihi.com/

Jätä kommentti