VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 9.1/10 (17 ääntä )

Grand Theft Auto


Grand Theft Auto (GTA) on Rockstar Gamesin vuonna 1997 PC:lle ja PlayStationille julkaisema videopeli. Se on Grand Theft Auto -pelisarjan ensimmäinen osa. Peli on aikuisteemojen ja väkivallan vuoksi kielletty alle 18-vuotiailta. Peli herätti valtavasti kohua, koska se oli PlayStationin ensimmäinen todellinen väkivaltapeli. Peliin on tehty lisälevyt London 1961 ja London 1969, jotka julkaistiin vuonna 1999. Rockstar julkaisi pelin freewarena vuonna 2004. Pelien idea hurjista takaa-ajoista perustuu osittain samannimiseen elokuvaan.

Pelin ideana on pelata rikollisena ja suorittaa tehtäviä rikollispomoille. Tehtävistä saa prosentteja ja kun on tehnyt tarpeeksi tehtäviä voi siirtyä seuraavaan kaupunkiin. Suurimmassa osassa tehtävistä pitää tappaa joku tai ajaa autolla paikasta toiseen. Tehtäviä voi vastaanottaa muun muassa vastaamalla puhelinkioskissa soivaan puhelimeen tai löytämällä auton, johon istuessa tehtävä alkaa. Tehtäväautot ovat yleensä pysäköity syrjäisiin paikkoihin.

Peleissä on kolme eri kaupunkia, joista ensimmäinen on Liberty City (New York), toinen San Andreas (San Francisco) ja kolmas Vice City (Miami). Kaupungit ovat kaavoituksen lisäksi erilaisia myös ajoneuvojen, kasvillisuuden, rakennusten ja yleisilmeensä suhteen. Pelin kaupunkeihin ja niiden nimiin pohjautuvat pelin jatko-osat Grand Theft Auto: Vice City, Grand Theft Auto: Vice City Stories, Grand Theft Auto: San Andreas ja Grand Theft Auto: Liberty City Stories. Myös Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto IV ja Grand Theft Auto: Chinatown Wars pohjautuvat Liberty Cityyn.

GTA peli Youtube video :

Viitteet : GTA Wikipedia kuvaus

Grand Theft Auto, 9.1 out of 10 based on 17 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

27.9.2011

2 Vastausta to “Grand Theft Auto”

 1. tomppa sanoo:

  missä voi pelata ilman latausta

  • Retroman sanoo:

   Grand Theft Autosta ei ole tehty Rockstarin toimesta virallista Flash tai Java versioa. Googlesta kuitenkin löytyi hakusanalla ”Grand Theft Auto Flash” joidenkin omatekemiä versioita, mitkä eivät kuitenkaan vastanneet ollenkaan aitoa GTA:ta.
   Jos siis haluat aidon GTA:n, on se pakko lataa koneellesi esim. Rockstarin viralliselta kotisivulta : http://www.rockstargames.com/classics/
   GTA muuttui ilmaiseksi joitain vuosia sitten.

Jätä kommentti