VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.5/10 (13 ääntä )

Sonic the Hedgehog

Sonic-Hedgehog-Heiluttaa-Sormea-Animaatio

Sonic the Hedgehog on Sega Mega Drivelle 1991 valmistettu tasohyppelypeli. Se on ensimmäinen peli samannimisessä pelisarjassa.

Mystisellä Etelän saarella on värikkäitä jalokiviä, joilla on kyky toteuttaa kaikki toiveet. Ilkeä tiedemies tohtori Robotnik (tunnetaan myös nimellä ”Eggman”) kuulee legendaarisista kaaossmaragdeista (Chaos Emeralds) ja päättää käyttää niitä hallitakseen saarta. Hän rakentaa erilaisia tehtaita ja laitteita sekä kidnappaa pieniä viattomia eläimiä tehdäkseen niistä häntä palvelevia ”Badnik-robotteja”. Yhtäkkiä paikalle saappuu vauhdikas sininen siili, joka vastustaa ilkeän tiedemiehen aikeita ja aikoo vapauttaa viattomat eläimet. Hän on Robotnikin arkkivihollinen, Sonic the Hedgehog.

Sonic the Hedgehog on peli-idealtaan suoraviivainen ja vauhdikas tasohyppelypeli. Sonicin täytyy päästä kentissä olevien monien silmukoiden ja monien ansojen läpi maalitaululle alle 10 minuutissa. Lisäksi Sonic kerää sormuksia, jotka suojaavat häntä vihollisten osumilta. Kentistä löytyy pylväitä, joilta pelaaja saa jatkaa menettäessään elämän, ponnahduslautoja sekä monitoreja, joista on mahdollista saada kymmenen lisäsormusta, suojan, joka kestää kunnes osut viholliseen, nopeustossut, joista Sonic juoksee nopeammin, kuolemattomuuden, joka kestää parikymmentä sekunttia tai yhden lisäelämän.

Peli on jaettu seitsemään alueeseen, joista kuudessa ensimmäisessä on kolme kenttää ja viimeisessä vain yksi. Viiden ensimmäisen alueen kolmannen tason lopussa Sonicin on päihitettävä tohtori Robotnik, joka hyökkää aluksellaan siinä viritettyjen laitteiden kera. Green Hill Zone on ensimmäinen alue.

Pelaaja pääsee erikoistasolle, jos kerää vähintään 50 sormusta ja menee kentän loppuun, jossa on iso sormus, johon hyppäämällä pääsee erikoistasolle. Erikoistasoja on yhteensä kuusi. Ne ovat sokkeloisia labyrinttejä, joista on löydettävä kaaossmaragdi. Erikoistaso pyörii koko ajan, joten Sonicin täytyy tasapainoilla ja olla varovainen ja välttää ”GOAL”-palloja, jotka lopettavat tason. Keräämällä sormuksia erikoistasolla pelaaja voi ansaita jatkomahdollisuuksia, joita pelissä ei valmiiksi ole.

Sonic sarjan pelit

 

  • Sonic the Hedgehog
  • Sonic the Hedgehog 2
  • Sonic the Hedgehog Spinball (lyhennettynä Sonic Spinball)
  • Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine
  • Sonic the Hedgehog 3
  • Sonic & Knuckles
  • Sonic 3D: Flickies’ Island/Sonic 3D Blast

 

Sonic peli video Youtubesta :

Viitteet : Sonic the Hedgehog Wikipedia artikkeli

Sonic the Hedgehog, 8.5 out of 10 based on 13 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

26.9.2011

Jätä kommentti