Game Boy Color

Game Boy Color on Nintendon valmistama ja julkaisema käsipelikonsoli, jonka edeltäjä oli suosittu Game Boy. Se julkaistiin Japanissa 21. lokakuuta 1998, Pohjois-Amerikassa 19. marraskuuta 1998, Euroopassa 23. marraskuuta 1998 ja Isossa-Britanniassa 27. marraskuuta 1998. Game Boy Color on ohuempi kuin Game Boy Pocket ja siinä on värinäyttö. Kuten alkuperäisessä Game Boyssa, siinä on 8-bittinen suoritin. Game Boyta ja Game Boy Coloria on myyty yhteensä 118,7 miljoonaa yksikköä

Prosessorin, joka on Sharpin valmistama muunneltu Zilog Z80, kellotaajuus on noin 8 MHz eli kaksinkertainen alkuperäiseen Game Boyhin verrattuna. Game Boy Colorissa oli myös neljä kertaa alkuperäisen Game Boyn verran muistia (32 kilobittiä keskusmuistia, 16 kilobittiä videomuistia). Näytön resoluutio on sama kuin Game Boyssa eli 160×144 pikseliä.

Game Boy Colorissa oli myös infrapunayhteys langatonta kommunikointia varten. Tätä ominaisuutta käyttivät kuitenkin vain muutamat pelit, ja se jätettiin pois Game Boy Advancesta ja myöhemmistä Game Boy -konsoleista. Game Boy Colorin väripaletissa oli 32 768 väriä, joista 56 kyettiin käyttämään samanaikaisesti näytöllä, minkä lisäksi konsoli pystyi käyttämään neljän värin perusvarjostusta Game Boylle kehitettyihin peleihin. Game Boy Color pystyi värjäämään sprite-grafiikan ja taustan erikseen, mutta tämä aiheutti graafisia häiriöitä joissain peleissä.

Tarkemmat tiedot Game Boy Color laitteesta Gameberry.net sivustolta Game Boy Color osiosta

 

Viittaukset : Wikipedia Game Boy Color kuvaus käsikonsolista