VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 9.0/10 (23 ääntä )

Jagged Alliance


Jagged Alliance on vuoropohjainen strategiapeli, jonka ensimmäinen osa julkaistiin 1994 DOS:ille. Pelisarjan kehittäjänä toimi Sir-Tech. Monet Jagged Alliancen fanit pitävät 2. osaa edelleen parhaimpana vuoropohjaisena joukkostrategiapelinä.

Pelissä ohjataan pelaajan valitsemia palkkasotureita. Jokaisella pelihahmolla on oma persoonallisuutensa ja erikoistaitonsa, esimerkiksi jotkin palkkasoturit ovat erikoistuneet opettamiseen. Pelissä voi myös luoda oman palkkasoturin. Pelin tyyli sekoittaa omalaatuisesti vuoropohjaisen strategian roolipelimäiseen tyyliin. Myös omalaatuiset hahmojen kommentit lisäävät peliin huumoria.

Jokainen palkkasoturi on oma yksilönsä omine taitoineen ja heikkouksineen. Pelin hahmoilla on tyypillistä heidän yhteistyönsa toimivuus eri henkilöiden kanssa. Osa pelaajista vihaa tiettyjä pelaajia ja osa taas osaa toimia paremmin tiettyjen hahmojen kesken. Tämä antaa strategista etua niille, jotka oppivat hahmojen tyylin.

Pelaajien on myös ylläpidettävä tiettyä mainetta pelissä. Jos pelaaja tapattaa esim. omien joukkojensa sotilaita usein, tai palkkaa ja irtisanoo usein pelaajan maine työnantajana kärsii, joka taas vaikuttaa kaikkiin palkkasotureihin. Palkkasoturit voivat pyytää palkankorotusta, tai irtisanoutua tehtävästä.

Jagged Alliance pelisarjan pelit :

 • Jagged Alliance
 • Jagged Alliance: Deadly Games
 • Jagged Alliance 2
 • Jagged Alliance 2: Unfinished Business
 • Jagged Alliance 2: Wildfire
 • Jagged Alliance DS
 • Jagged Alliance : Back in Action

Youtube video Jagged Alliance pelistä :

Jagged Alliance, 9.0 out of 10 based on 23 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

12.4.2012

Yksi vastaus to “Jagged Alliance”

 1. Eve sanoo:

  Tätä on pelattu jo aikoinaan nollakaapeleilla!
  Ivan oli tietysti suosikki. Parasta oli antaa Rubenin moottorisaha Ivanille. Uzi ja moottorisaha. Ja Karvalakki. Haraso!

Jätä kommentti