Amiga Emulaattori

Amiga Workbench disketti kuva

UAE Amiga Emulator

UAE on alun perin Bernd Schmidtin kehittämä emulaattoriohjelma, joka emuloi Commodoren Amiga-tietokonemallistoa. Se on GNU GPL:llä julkaistu vapaaohjelma.

UAE on tehokas ja liki kattava Amiga-emulaattori. Se emuloi OCS-, ECS- ja AGA-piirisarjoja sekä Amigan I/O-laitteita ja prosessoreita (Motorolan 68k-sarjaa). UAE on käännetty useille käyttöjärjestelmille, mukaan lukien Microsoft Windows, Linux, MacOS, RISC OS, Xbox-konsoli ja jopa AmigaOs ja AROS, joissa se mahdollistaa Amigan piirejä vaativien ohjelmien ajamisen PowerPC-laitteistoissa. UAE käyttää Amigan levykkeistä tehtyjä levykuvia. Useimmat Amigan ohjelmat saa toimimaan UAE:lla, mutta jotkin ohjelmat vaativat käytettävän prosessorin ja piirisarjojen tarkkaa konfigurointia.

UAE vaatii toimiakseen Amigan Kickstart-ROM:ien sisällöt, jotka ovat tekijänoikeudella suojattuja, ja joita on vaikea hankkia laillisesti, ellei omista Amigaa.

UAE:sta on kaksi päähaarautumaa: Windowsille tehty WinUAE, joka on projekteista aktiivisempi, ja muille järjestelmille tehty E-UAE. WinUAE:ta kehittää suomalainen Toni Wilen, E-UAE:ta Richard Drummond.

Lataa tästä linkistä  Win UAE Amiga-Emulaattori : InstallWinUAE2410

Viittaukset : Wikipedia UAE kuvaus emulaattorista

 

 WinFellow

WinFellow on pieni ja kevyt Amiga-emulaattori, jota kehitetään edelleen aktiivisesti. Sillä on tuki kaikkiin viimeisimpiin Windows järjestelmiin, esimerkkinä uudempiin Windows 7 ja Windows Vista. WinFellow on tehokas ja helppokäyttöinen emulaattori, jolla Amiga-pelit toimivat helposti ja kätevästi.

UAE vaatii toimiakseen Amigan Kickstart-ROM:ien sisällöt, jotka ovat tekijänoikeudella suojattuja, ja joita on vaikea hankkia laillisesti, ellei omista Amigaa.

Lataa tästä linkistä WinFellow Amiga-emulaattori :  winfellow_alpha_v0.4.4_build_4_directx5