Pelihahmot

Listassa lueteltuna kuuluisimpia retropeleihin liittyviä pelihahmoja eri konsoleilta ja tietokoneilta.

Crash Bandicoot

Crash Bandicoot on videopelihahmo, joka seikkailee Crash Bandicoot -pelisarjassa.

Crash Bandicoot on pussimäyrä väriltään punertavan oranssi, joka kulkee kahdella jalalla ja käyttää sinisiä housuja jotka näyttävät farkuilta.

 

Sonic Siili

Sonic the Hedgehog (Suomeksi Sonic-siili) on fiktiivinen hahmo ja videopeliyhtiö Segan virallinen maskotti.

Sonic on 15-vuotias siniturkkinen nelivarvassiili, joka on syntynyt Joulusaarella.

 

Mario

Mario on Shigeru Miyamoton suunnittelema pelihahmo ja Nintendon virallinen maskotti. Mario esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1981 pelissä Donkey Kong. Mariosta tuli maailmankuulu, kun hahmo debytoi Nintendon NES-konsolilla vuonna 1985 pelissä nimeltä Super Mario Bros.

 

Lara Croft – Tomb Raider

Lara Croft on Yhdistyneessä kuningaskunnassa luodun Tomb Raider -pelisarjan sankaritar. Pelien ohella Lara on seikkaillut myös Top Cow Productionsin sarjakuvissa, musiikkivideoissa sekä valkokankaalla Angelina Jolien esittämänä.

 

Link

Link on Nintendon The Legend of Zelda -pelisarjan päähahmo. Hahmon loi Shigeru Miyamoto vuonna 1986 julkaistuun videopeliin The Legend of Zelda, jossa Link esiintyy miekalla taistelevana fantasiamaailman sankarina.

 

Hugo

Hugo Peikko Pelihahmo

Hugo on alun perin televisiopelien hahmoksi Tanskassa vuonna 1990 luotu fiktiivinen peikko, josta on tehty monenlaisia tietokone- ja videopelejä.

Megaman

Mega Man Capcom Pelihahmo

Mega Man, joka tunnetaan kotimaassaan Japanissa nimellä Rockman (jap. ロックマン, Rokkuman), on Capcomin luoma videopelihahmo, joka seikkailee saman nimisessä tasohyppelypelissä.

Gordon Freeman – Half-Life

Half Life Gordon Freeman Pelihahmo

Gordon Freeman on kuvitteellinen henkilö Half-Life-pelisarjassa. Hän on filosofian tohtori ja teoreettinen fyysikko, jonka on pakko puolustaa itseään ja tovereitaan vihamielisiltä avaruusolioilta ja muilta vihollisilta erään kokeen mentyä pieleen. Tätä tehdessään hän nousee vastarintaliikkeen sankariksi ja keulakuvaksi ja hänestä tulee yksi avaruusoliovalloittajia vastaan tehdyn kapinan johtajista.