VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 9.0/10 (7 ääntä )

Alien Incident


Alien Incident suomeksi Muukalaisten yö on suomalaisen Housemarquen tekemä ja Gametekin 1996 julkaisema point and click tyyppinen seikkailupeli.

Juonena teinipoika Benjamin Richards on pyhäinpäivän aattoyönä todistamassa enonsa koetta käynnistää ensimmäistä kertaa uusinta keksintöään madonreikämoottoria. Koneen käynnistettyä taivaalta iskee samanaikaisesti salama, joka lyö koneeseen, jonka seurauksena laite toimii odottamattomalla tavalla. Koneen energiapurkaus avaa taivaalle reijän, jonka kautta Entity niminen olento ja olentoa jahtaava lentävä avaruusalus saapuvat Linnunradan galaksille. Entityn ja avaruusaluksen tultua Maan ilmakehään, lähettää alus muukalaisia ottaan kiinni Entityn, sekä madonreikämoottorin valmistajan, joka on vastuussa tapahtuneesta.

Kun Ben ja hänen enonsa heräävät räjähdyksen jälkeen, saapuvat muukalaiset kartanoon etsimään enoa. Kun muukalaiset tulevat laboratorioon, piiloutuu Ben madonreikämoottorin taakse ja näkee enonsa kidnappauksen. Muukalaiset vievät enon alukseensa ja jättävät kaksi muukalaista vartioimaan kartanoa. Benin tehtävnä on pelastaa eno ja vapauttaa maailma muukalaisterroorilta.

Muukalaisten yö myötäilee pitkälti LucasArtsin click and point pelejä. Pelimekaniikka on samankaltainen, erona kuitenkin pelin toimintavalikko mitä pelissä ei ole. Kun hiiren nappia painetaan kohtaan kohdalla peli itse päättelee mitä kohteelle tehdään. Tämä helpottaa ja nopeuttaa pelaamista. Pelin pulmanratkonnat ovat loogisia, eivätkä liian vaikeita. Pelissä on mukana paljon huumoria ja hauskoja kohtauksia. Pelin grafiikka on kauniisti käsin piirrettyjä taideteoksia.

Tekijät :

  • Ohjelmointi: Mikko Miettinen
  • Grafiikka: Antti Kallioinen, Lasse Louhento ja Aki Määttä
  • Animaatiot: Antti Kallioinen, Miha Rinne ja Sami Syrjä
  • Musiikki ja ääniefektit: Jonne Valtonen
  • Dialogi: Mikko Miettinen, Petteri Putkonen ja Markus Ahonen

Pelistä muualla :

Alien Incident Youtube video pelistä :

 

Alien Incident, 9.0 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

16.1.2012

Jätä kommentti