VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.7/10 (6 ääntä )

The Dig

The Dig Planeetta Maisema Meri Oliot

The Dig on LucasArtsin 1995 tekemä point & click tyyppinen seikkailupeli joka julkaistiin PC:n MS-DOS ja Macintosh käyttöjärjestelmille. Pelin juoni kertoo ryhmästä astronautteja, jotka joutuvat vieraalle planeetalle. Tyyliltään peli on puhdasta science fictioniä, vailla LucasArtsille tyypillistä komiikkaa.

Pelin juonessa radioteleskooppi on paikantanut asteroidin, joka on törmäyskurssilla Maahan. Viisihenkinen miehistö lähetetään Atlantis-avaruussukkulalla asentamaan ydinräjähteitä, joiden voimalla asteroidin kurssia saadaan muutettua. Räjähdykset synnyttävät asteroidin pintaan halkeaman, joka paljastaa sen ontoksi. Sisältä löytyy todisteita vieraasta elämästä, mutta astronautit aktivoivat myös laitteen, joka muuntaa asteroidin dodekaedrin muotoiseksi avaruusalukseksi, joka vie heidät kauas vieraalle planeetalle. Kaapatut kolme astronauttia ovat pelin päähahmo Boston Low, joka on jo kerran eläkkeelle jäänyt astronautti ja eloonjäämisasiantuntija; tohtori Ludger Brink, arkeologi ja geologi; sekä Maggie Robbins, lehtinainen ja kielitieteilijä.

Planeetalta löytyy elämää ja korkeaa teknologiaa, mutta se näyttää autioituneen sivilisaatioista. Aavemaiset hahmot kuitenkin jättävät miehistölle vihjeitä, joiden seurauksena Brink kuolee tapaturmassa. He löytävät maanalaisen kompleksin, jonka kautta uskovat löytävänsä keinon palata Maahan. He osoittautuvat päätyneen meren peittämälle planeetalle saarelle, jota reunustaa viisi torninhuippua. Low korjaa kompleksin koneistoa käyttökuntoon, mutta löytää myös kristalleja, jotka palauttavat Brinkin henkiin. Brink ei kuitenkaan halua enää mihinkään tekemisiin muun miehistön kanssa, vaan alkaa rakentaa arvoituksellista konetta epäsuopean pakkomielteen vallassa.

The Dig on hieno taidonnäyte seikkailupelien parhaimmistosta, jossa yhdistyvät Steven Spielbergin ja George Lucasin voimin elokuvamainen juoni, kauniit vieraan planeetan grafiikat ja laadukas ääninäyttely. Ehdottomasti kaikille Scifipelien ystäville kokeilemisen arvoinen peli.

YouTube video The Dig pelistä

Viittaukset : Wikipedia The Dig kuvaus

The Dig, 8.7 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

15.10.2012

Jätä kommentti