VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.5/10 (11 ääntä )

Outlaws


Outlaws on LucasArtsin 1997 tekemä 3D-ammuntapeli, joka oli tehty villin lännen teemaan muokatusta Jedi game enginestä, joka nähtiin ensimmäisen kerran Star Wars: Dark Forces pelissä.

James Anderson on eläkkeelle jäänyt sheriffi saapuu matkaltaan kotia ja huomaa perheensä kidnapatun kahden lainsuojattoman Matt ”Dr. Death” Jacksonin ja ”Slim” Sam Fultonin toimesta. Kyseiset kaverukset ovat ilkeän rautatieparonin Bob Grahamin kätyreitä. Graham on palkannut useita etsintäkuulutettuja lainsuojattomia painostamaan paikallisia asukkaita myymään maansa hänelle, jotta voi rakentaa rautatien kulkemaan kaupungin halki. Kun Anderson löytää vaimonsa murhattuna, on aika ladata revolveri viimeistä kertaa ja ratsastaa kostoretkelle.

Itse peli-idea on suhteellisen samankaltainen muiden kyseisen ajanjakson FPS-pelien kanssa. Jokaisessa radassa tulee pysyä hengissä tappaen kaikki vastaan tulevat viholliset. Jokainen rata sisältää lopussa pomovastuksen, joka on voitettava. Radat sisältävät usein kolme erilaista avainta jotka pelaajan on löydettävä avatakseen lukittuja ovia. Myös esineitä, kuten sorkkarautaa ja lapioa voidaan käyttää pulmanratkontatehtävissä.

Outlaws poikkeaa muista aikansa FPS-peleistä painottumalla enemmän taktiointiin taisteluissa. Rambon leikkiminen ei yksinkertaisesti onnistu buutsit ja stetsoni päässä. Pelaaja saa helposti kuollettavia vammoja jo muutamista luodeista. Myös avoimia paikkoja tulee välttää jotta ei tule ammutuksi useista eri suunnista. Viholliset on suositeltava tappamaan mahdollisimman kaukaa, jotta luotisateelta vältyttisiin. Pelissä on mukana kuntomittari, joka kuluu pelaajan juostessa. Liian pitkä juoksumatka saa pelaajan hengästymään, eikä juokseminen enään onnistu ennen hengähdystaukoa. Pelissä on myös mahdollista hiipiä, milloin vihollinen ei välttämättä huomaa pelaajaa.

Yksinpelissä on hauskasti toteutettu vaikeusaste nimillä ”Good”, ”Bad” ja ”Ugly”, joka on varmasti jokaiselle westernfanille tuttu elokuvan nimi. Peli sisältää moninpelimahdollisuuden, jossa voidaan pelata pelin kuudella eri hahmolla. Jokaisella hahmolla on omat heikkoidet, vahduudet ja aseistukset.

Pelin aseina toimii nyrkit, revolveri, kivääri, haulikko, kaksipiippuinen haulikko, katkaistu kaksipiippuinen haulikko, dynamiitti, puukko ja Gatling gun (Minigun).

Outlaws pelissä on käytetty ulkoasussa ja animaatioissa erikoisfiltteröintiä, joka tekee vaikutelman, että pelin hahmot olisivat käsin piirrettyjä. Pelissä tavattiin myös ensimmäistä kertaa zoomattava kiikaritähtäys. Peli ei koskaan saavuttanut valtaisaa suosiota, mutta se keräsi kuitenkin ympärilleen oman fanijoukkonsa, jotka edelleen tuottavat Outlaws peliin päivityksiä ja uutta materiaaliaa.

Youtube video Outlaws pelistä :

Outlaws, 7.5 out of 10 based on 11 ratings
Outlaws koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

19.9.2012

Yksi vastaus to “Outlaws”

  1. Ari sanoo:

    On muuten kiva peli, välillä vaan aika haastava, kun maailmat ovat niin isoja että saa harhailla tunti tolkulla ennen kuin löytää vihollisen. Ja piiloja on liiankin kanssa, jokainen kallion kolo pitää tutkia. Ja tosiaan noita avaimia on mahdoton löytää. Lento koodistakin on välillä hyötyä jos haluaa nopeuttaa etsintöjä, tosin lentäen ei löydä kuin maailmassa näkyvillä kulkevat vihulaiset.
    Peli ei muistaakseni toimi nykykoneissa, ei ainakaan alkuperäisellä levyllä, reilusti vanhemmissa koneissa peli toimii loistavasti.

Jätä kommentti