VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.3/10 (9 ääntä )

Rambo III

Rambo III

Rambo III on toimintapeli, josta on tehty omat versiot eri alustoille vuosina 1989-1990. Pelin konsoliversiot on tehnyt ja julkaissut Sega ja muiden kuten PC:n MS-DOS, Amiga, Spectrum, C64 ja Amstrad versiot on tehnyt Ocean ja julkaissut Taito.

Pelin jokainen versio pohjautuu saman nimiseen elokuvaan Rambo III, missä entinen Vietnamin veteraani John Rambo pyydetään vielä viimeiselle keikalle pelastamaan hänen entisen komentajansa Colonel Sam Trautmanin. Trautman on joutunut Neuvostoliiton vangiksi salaisen tehtävän aikana ja häntä pidetään nyt Neuvostoarmeijan tiukasti vartioidussa tukikohdassa Afganistanin vuoristossa.

 

Sega Master System

Versio tehtiin vuonna 1988 ja peli muistuttaa tyypillisiä tarkkuusammuntapeliä, missä maisema etenee sivulle ja pelaajan on tähdättävä vihollisiin ohjaimella. Vihollisia ilmestyy kuvaruudulla eri paikkoihin, joista osa tulittaa Ramboa suoraan ja osa liikkuu juosten. Rambon on ammuttava kaikki kentän viholliset ja pyrittävä välttämään vihollisen luotisadetta. Pelin paikat sijoittuvat elokuvista tuttuihin maisemiin, kuten aavikolle ja vankileirille.

 

 

 

 

YouTube video Rambo III Sega Master System versiosta

Sega Mega Drive/Genesis

Versio on taas ylhäältä kuvattu täysverinen räiskintäpeli, missä pelaaja ohjaa Ramboa läpi taistelukenttien ampuen vastaan tulevia vihollisia eri aseilla. Rambolla on käytössään puukko, jousipyssy, konekivääri, pommeja ja muita aseita, jolla hän voi tuhota Neuvostoarmeijan joukkoja. Monissa paikoissa Rambon on räjäytettävä seinä päästäkseen eteneen radassa. Pelin radat sisältävät myös paljon tuhottavaa materiaalia, kuten helikoptereita, vartiotorneja, panssarivaunuja ja muita kohteita, joita voidaan ampua tai räjäyttää rikki. Ratojen välissä rambo usein kiristää punaista hikipantaansa kireämmälle ja ampuu jousipyssyllä Neuvostoarmeijan taistelukopterin taivaalta. Kyseiset pomovastukset on kuvattu muusta pelistä poiketen Rambon takaa ja pelaajan on tähdättävä tarkasti helikopteriin.

 

 

 

 

 

YouTube video Rambo III Sega Mega Drive/Genesis versiosta

MS-DOS, Amiga, Spectrum, C64 ja Amstrad

Versiot poikkeavat edellisistä versioista pitkälti toiminnan puolesta. Kyseisessä versiossa peli ei ole pelkkää räiskimistä, vaan Rambon on ratkaistava pieniä pulmia, sekä toimittava viholliselta salassa.  Ensimmäinen rata koostuu suuresta vankileiristä, joka sisältää vartioivia Neuvostoarmeijan sotilaita, sekä tavaroita, joita Rambon on kerättävä. Vartioivilla sotilailla on hieman rajoittunut putkinäkö, koska Rambo voi seistä metrin vihollisen sivulla, eikä vihollinen huomaa Ramboa. Pelaajan on näissä tapauksissa vain vahdittava vihollisten suoraa näkökenttää ja tuikattava sotilaita puukolla keuhkoon. Jos vihollinen huomaa Rambon tapahtuu lyhytaikainen hälytys, missä kaikki lähialueen viholliset hyökkäävät Rambon kimppuun. Ratojen tavarat koostuvat erilaisista esineistä, joita voi hyödyntää pelin myöhemissä vaiheissa, kuten miinaharavan ja akun yhdistäminen mahdollistaa miinojen näkemisen maastossa, uniformun käyttäminen taas mahdollistaa vapaan vaeltamisen alueella ilman vartioiden häirintää. Pelin ensimmäinen osa on läpäisty kun Trautman on pelastettu sellistään. Pelin toinen osa on enemmän räiskintäpainotteinen. Rambon on raivattava tie valmiiksi Trautmanille asettamalla pommeja rakennuksen ympäristöön, sekä räjäyttämällä valmiiksi ovet auki. Kolmannessa osassa Rambon on ajettava panssarivaunulla läpi Afganistanin aavikoiden ampuen vihollisen helikoptereita, sotilaita ja tankkeja.

 

 

 

 

 

YouTube video Rambo III Amiga versiosta

 

 

 

Rambo III, 6.3 out of 10 based on 9 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

31.12.2012

Jätä kommentti