VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.1/10 (7 ääntä )

Hexen: Beyond Heretic


Hexen: Beyond Heretic on Raven Softwaren ja id Softwaren 1995 tekemä väkivaltainen 3D FPS-peli, jossa pelaaja raivaa tiensä läpi tappamalla kaikki vastaan tulevat hirviöt. Peli julkaistiin alustoille: MS-DOS, PlayStation, Nintendo 64, Apple Macintosh, RISC OS, Sega Saturn

Pelin tarkoituksena on tuhota Korax, yhden kolmesta Käärmeratsastajasta (eng. The Serpent Riders), jotka ovat valloitaneet Cronos-maailman. Ensimmäisen näistä Käärmeratsastajaveljeksistä, D’Sparillin, pelaaja kohtasi Hereticissä, ja viimeisen, Eidolonin, pelaaja tulee kohtaamaan pelissä Hexen II.

Hexen suunniteltiin alun perin Hereticin lisäosaksi, mutta sille annettiin lopulta oma nimi. Hexen muistuttaa kuitenkin Hereticiä monessa mielessä. Esimerkiksi Energia-Potion on graafiselta asultaan täsmälleen samannäköinen Hereticissä ja Hexenissä. Myös jotkut hirviöt ovat samoja. Pelissä voi valita kolmesta hahmosta, pappi, soturi ja velho, joilla jokaisella on eri aseet ja ominaisuudet. Esimerkiksi soturihahmo joutuu pelaamaan pitkän aikaa ilman ampuma-asetta. Hexenin pelialue on rakennettu siten, että jokainen jakso koostuu keskuspaikasta ja alajaksoista, jotka voi suorittaa eri järjestyksissä. Yhdessä alajaksossa voi vaikuttaa toiseen, joten niiden välillä joutuu usein liikkumaan ristiin.

Vuonna 1999 pelin tekijät julkaisivat Hexenin lähdekoodin ilmaiseksi jakeluun. Tämän seurauksena peliä pystyy nykyään pelaamaan muillakin alustoilla, esimerkiksi Linuxilla.

Youtube video Hexen: Beyond Heretic pelistä :

Hexen: Beyond Heretic, 8.1 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

1.9.2012

Jätä kommentti