VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.0/10 (12 ääntä )

Heretic tiedoston lataus
Lataa Heretic
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Heretic

Heretic Shadow jousipyssy jalkajousi

Heretic on Raven Softwaren ja id Softwaren 1994 julkaisema FPS-peli. Peli julkaistiin PC:n MS-DOS:ille, sekä Mac OS:lle.

Heretic sijoittuu keskiaikaiseen fantasiamaailmaan, jossa kolme pahaa käärmeratsastajaa (The Serpent Riders) ovat kaapanneet vallan. Pelaaja on yksinäinen sidhe-haltia, Corvus, joka ryhtyy taistoon käärmeratsastaja D’Sparilia vastaan. Pelimaailmassa sidhet on julistettu harhaoppisiksi muiden kansojen alistuessa käärmeratsastajien tahtoon, mistä pelin ”kerettiläistä” merkitsevä nimi on peräisin.

Peli on toteutettu Doomin pelimoottorilla, mutta miljöö on vaihdettu scifistä fantasiaan. Uusina piirteinä Doomiin verrattuna pelaaja pystyy katsomaan ylös- ja alaspäin sekä erikoisesineen avulla lentämään. Lisäksi pelaajan ei ole pakko käyttää kaikkia löytämiään esineitä heti, toisin kuin Doomissa.

Pelistä julkaistiin myöhemmin paranneltu laitos Heretic: Shadow of the Serpent Riders, joka lisäsi peliin kaksi uutta episodia. Peli sai jatko-osia: pelit Hexen: Beyond Heretic ja Hexen II kertoivat kahden muun maailman taistelusta kahta jäljellä olevaa käärmeratsastajaa (Koraxia ja Eidolonia) vastaan, kun taas Heretic II jatkoi Hereticin sankarin tarinaa. Edeltäjästään poiketen tämä peli oli kolmannen persoonan toimintapeli.

YouTube video Heretic pelistä

Viittaukset : Wikipedia Heretic kuvaus pelistä 

Heretic, 7.0 out of 10 based on 12 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

14.10.2012

Jätä kommentti