VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.8/10 (6 ääntä )

Alien Breed

Alien Breed 1 Toimintapeli

Alien Breed on Team17 1991 tekemä tulevaisuuteen sijoittuva ampumapeli, jossa pelaajan on taisteltava muukalaisia vastaan. Peli julkaistiin Amiga 500 ja MS-DOS alustalle.

Peli pohjautuu Alien elokuviin, erityisesti Aliens 1986 elokuvaan. Pelityylissä on haettu hieman Gauntlet tai Rambo III pelin ominaisuuksia. Peli sijoittuu vuoteen 2191 missä pelaajan on taisteltava muukalaisrotua vastaan tappaen kaikki vastaan tuleva. Peli on kuvattu ylhäältä käsin ja pelaajan on liikuttava pitkin avaruusasemaa ampuen muukalaisia erilaisilla aseilla suorittaen samalla pieniä tehtäviä, kuten avaimien keräilyä erilaisiin oviin.

Pelissä pelaajan on laskeuduttava jokaisesta radasta aina alemmalle kerrokselle asettaen radan päätyttyä itsetuhojärjestelmän räjäyttämään edellisen kerroksen alienit. Pelaaja voi kerätä tai ostaa erilaisia aseita avaruusaseman terminaalista. Terminaalissa on tarjolla myös lisäelämiä, energiaa, karttoja, panoksia ja muita ominaisuuksia. Pelaaja löytää radoista krediittiä, joita voi käyttää terminaalein asekaupoissa. Ratojen lopussa ja varsinkin pelin loppuosassa pelaajalla on jatkuvasti vastassaan vaikeampia pomovastuksia, jotka muistuttavat Alien elokuvan kuningatarta.

Pelin vakion konetuliaseen lisäksi pelissä on mukana erikoisaseita, jotka koostuvat esim. kimpolevasta tulibumerangista, miniohjuksista, liekinheittimestä ja kourallisesta erilaisia laser-aseita, joista osan panokset ovat kimpoilevia. Pelin viholliset ovat suurimmaksi osaksi elokuvasta tuttuja alieneita, mutta näiden lisäksi pelissä esiintyy myös keskenkasvuisia ravun näköisiä muukalaisia ja pomovastuksia. Pelin radat näyttävät lähes kaikki samankaltaisia, poikkeuksena itsetuhon käynnistäminen, joka muuttaa ratojen ulkoasun punaiseksi.

Tuon ajan kauniista grafiikoista huolimatta pelissä hahmojen liikkuvuus on kankeaa, toisin kun elokuvan alienit ovat vikkeliä otuksia, tulevat pelin muukalaiset etanavauhtia pelaajaa kohti jääden kuitenkin jokaiseen pieneenkin esteeseen jumiin. Pelaajan 8-suuntainen tähtäys aseilla tuottaa vaikeuksia sokeiden kohtien takia. Näiden lisäksi pomovastuksissa tuntuu olevan paikoitellen joko bugeja, tai niiden tekoäly on hyvin kehnoa. Myös aseiden ääniefektit ovat osa hyvin ärsyttäviä ja musiikin laatu melko psykedeelistä.

Alien Breedistä tehtiin myös jatko-osa Alien Breed II – The Horror Continues, sekä Alien Breed: Tower Assault, joka kuitenkin poikkesi edeltäjästään käyttämällä enemmän vapaata pelityyliä ratojen välillä. Jatko-osan radat eivät enään olleet putkimaista juoksua ja lisäksi pelaajalla on mahdollisuus läpäistä peli monella eri tavalla.

YouTube video Alien Breed pelistä

 

Alien Breed peli muualla:

  • Alien Breed The Hall of Light: The Database of Amiga Games
Alien Breed, 7.8 out of 10 based on 6 ratings
Alien Breed koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

22.12.2013

Jätä kommentti