VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.3/10 (10 ääntä )

Birds of Prey

Birds of Prey Intro

Birds of Prey on Argonaut Gamesin tekemä ja Electronic Arts-yhtyön 1992 julkaisema lentokonesimulaatio Amiga 500 ja IBM PC:n MS-DOS järjestelmille.

Pelin juoni keskittyy kylmän sodan aikakauteen, jossa NATO:n joukot ja Varsovan liiton joukot ottavat mittaa toisistaan taivaan herruudesta.

Pelin 12 tehtävää sijoittuvat kaikki yhden kuvitteellisen kartan alueille. Pelaajalla on mahdollisuus vaihtaa maisemaa vihreiden niittyjen lisäksi aavikkoon, tai talviseen lumimaisemaan. Pelin rata on melko tyhjä, eikä sisällä mitään erityisiä yksityiskohteita. Jokaisella maalla on omalla alueellaan kolme aluetta jotka sisältävät lentokentän, tutka-aseman, kiitorata, hangaarin. Lentokenttien lisäksi alueelta löytyy myös lentotukialus, öljyvarasto, tehdas, ohjusjärjestelmät, sekä kaupunki.

Pelattavana on kaksi maata, Neuvostoliitto ja Liittoutuneet jotka kummatkin omaavat eri lentokoneet :

 • British aerospace hawk MK.66
 • BAC Harrier GR.MK 3
 • Boeing B52k Stratofortress
 • Boeing 747-400 Jumbo jet
 • Dassault-Breguet Rafale A
 • Fairchild A-10A
 • General dynamics F-16C
 • Mig-29 Fulcrum A
 • North American X-15
 • Northrop F-20A Tigershark
 • Northrop B-2

Erilaiset lentokoneet omaavat eri ominaisuudet, esimerkkinä isot lentokoneet voivat varustaa massiivisilla aseilla, mutta eivät taas pärjää lento-ominaisuuksiltaan pienemmille ketterille hävittäjille, jotka eivät kuitenkaan voi kantaa raskasta aseistusta. Pelaajan on osattava valita myös oikea lentokone oikeaan tehtävään, jonka läpäiseminen väärällä koneella saattaa olla jopa mahdotonta.

Pelissä lentokoneilla laskeentuminen on haastavaa ilman aikaisempaa kokemusta erityisesti pienille lentotukialuksille, mutta kolmen vaikeustason lisäksi pelissä on ensikertalaisia helpottavia aputoimintoja, jotka opastavat pelaajaa laskeentumisessa.

Pelin tehtävät koostuvat monista esim: Pommituksista, partioinnista, häirintätehtävistä, saattueista, tiedustelusta ja laskuvarjojoukkojen alueelle toimittamisesta. Lisäksi mukana on hauskoja osuuksia, kuten uuden prototyypin testausta ottaen siitä kaikki irti onnistuen vielä laskeentumaan sillä lentokentälle.

Tehtävät eivät ole pelkästään putkijuoksuja, vaan ne suoritetaan eri kelloaikoihin. Koska taustalla on sota, saattaa pelaaja kohdata satunnaisesti erilaista vihollisen toimintaa eri kelloaikoina missäpäin tahansa karttaa. Pelaaja voi siis alkaa sooloilemaan tuhoten vihollisen joukkoja mitä tehtävässä ei ole määritelty.

YouTube video Birds of Prey pelistä

Pelin kääntmisessä käytetty apua Lemon Amiga Birds of Prey sivustoa

 

Birds of Prey, 6.3 out of 10 based on 10 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

23.12.2013

Jätä kommentti