VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.3/10 (23 ääntä )

Carmageddon


Carmageddon on Stainless Gamesin 1997 tekemä väkivaltainen autopeli, missä pelaaja ajaa romurallia vihollisia vastaan. Peli on saanut vaikutteita 1975 vuonna tehdystä elokuvasta Death Race 2000. Carmageddon julkaistiin alunperin PC:n MS-DOS:ille, mutta siitä tehtiin myöhemmin käännökset alustoille Macintosh, PlayStation, Nintendo 64, Game Boy Color, Android ja iOS.

Alunperin pelistä oltiin tekemässä pelkästään kolmiulotteista romurallipeliä, mutta ideasta luovuttiin sen yksitoikkoisuuden takia. Peli päätti käyttää aiheenaan Death Race 2000 lisenssiä, joka tämäkin kariutui. Pelintekijät SCi and Stainless päättivät kuitenkin julkaista pelistä muunnetun version Death Race 2000 pelistä muokkaamalla peliä omanlaisekseen.

Carmageddon pelissä pelaaja kilpailee autolla toisia kilpa-autoja vastaan monissa erilaisissa maisemissa, kuten kaupungeissa, kaivoksissa ja tehdasalueilla. Pelaajan on ajettava rata tietyssä ajassa läpi, mutta keräämällä bonuksia, kiilaamalla vihollisia ja ajamalla katsojien päälle pelaaja saa lisäaikaa radan läpäisemiseen. Kilpailu on päättynyt, jos rata ajetaan läpi, radan kaikki jalankulkijat on tapettu, tai radan jokainen vihollisajoneuvo on romutettu. Pelissä saa tappamalla jalankulkijoita pisteitä, mutta se myös johtaa poliisit kilpailijan perään, joka vaikeuttaa kilpailua. Poliisit ovat kuitenkin suhteellisen helppo karistaa kannoilta. Pelin radoilla on myös muita kerättäviä bonuksia, jotka antavat pelaajalle lisäominaisuuksia autoon, kuten pomppiminen. Kävelijöiden päälle ajaminen on animoitu melko koomisesti, hahmot sinkoilevat ja pyörivät levittäen samalla verta, lihamössöä ja sisäelimiä ympäri rataa. Ajamalla hahmon yli jää tielle usein useita kymmeniä metrejä pitkät veriset renkaanjäljet.

Peli sisältää musiikkiraitanaan instrumentaalisen version Fear Factoryn albumilta Demanufacture, missä kappaletta Zero Signal käytetään pelin introkappaleena.

Koska peli oli hyvin suosittu tehtiin siitä myös kaksi jatko-osaa :

 

Youtube video Carmageddon pelistä :

Carmageddon, 8.3 out of 10 based on 23 ratings
Carmageddon koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

14.8.2012

Jätä kommentti