VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.0/10 (4 ääntä )

Catacomb 3-D tiedoston lataus
Lataa Catacomb 3-D
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Catacomb 3-D

Catacomb 3-D Sokkelo Luolasto Katakombit

Catacomb 3-D on id Software:n ja Softdisk:in 1991 julkaisema 3D-ampumapeli. Peli julkaistiin PC:n MS-DOS järjestelmälle.

Catacomb 3-D on yksi ensimmäisistä silmistä kuvatuista FPS-peleistä. Peli toi ensimmäisenä peliin mukaan tyylin, missä pelaajan käsi oli lisätty kolmanteen ulottuvuuteen. Samaa tekniikkaa käytettiin myöhemmin Wolfenstein 3D pelissä.

Catacomb pelisarja oli alkujaan John Carmackin PC:lle ja Apple II-järjestelmälle tekemä kaksiulotteinen peli. Pelistä kehitettiin Catacomb II, joka oli edeltäjä 3D-versiolle.

Pelissä pelaajan on selvitettävä tiensä useiden erilaisten sokkeloiden lävitse. Pelaajan pääaseena toimii tulipallon loitsu, jota voidaan käyttää loputtomasti. Tulipallon loitsua voidaan ladata voimakkaammaksi, jolloin se aiheuttaa enemmän vahinkoa viholliselle. Pelaaja saa käyttöönsä myös aseen, joka laukaisee useita tulipalloja kerralla, sekä tulipallorenkaan, joka laukeaa jokaiseen ilmansuuntaan samanaikaisesti.

Peli sisältää useita erilaisia vihollisia, kuten örkkejä ja peikkoja. Radoissa pelaajan on usein myös rikottava seiniä läpäistääkseen reittinsä ratojen läpi. Ratoihin on piilotettuna myös paljon esineitä, kuten energiajuomia, avaimia ja loitsuja.

Peli ei sisällä mitään karttaa sokkeloista, mutta apunaan navigoinnissa pelaajalla on käytössään kompassi, joka hieman helpottaa vaellusta sokkeloisissa katakombeissa.

Catacombista tehtiin fantasia trilogia, joka sisälsi kolme osaa :

  • Catacomb Abyss
  • Catacomb Armageddon
  • Catacomb Apocalypse

YouTube video Catacomb 3-D pelistä

Catacomb 3-D, 6.0 out of 10 based on 4 ratings
Catacomb 3-D koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

21.5.2013

Jätä kommentti