VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 3.6/10 (5 ääntä )

Zero Wing

Zero Wing Avaruus Taistelu

Zero Wing on Toaplanin tekemä ja Taito-yhtiön 1989 julkaisema sivulta kuvattu ampumapeli. Peli julkaistiin alustoille Sega Mega Drive ja PC:n MS-DOS. Zero Wingissä pelaaja on yksinäinen avaruuspilotti, jonka tehtävänä on pelastaa universumi pahan voimilta. Peli muistuttaa pelityyliltään ja toiminnoiltaan pitkälti R-Type peliä.

Kuten muissakin vastaavissa sivulta kuvatuissa lentelypeleissä taustan kuvaruutu rullaa hitaasti edeten oikealle samalla, kun pelaaja voi ohjata avaruusalustaan ilmassa vapaasti eri suuntiin. Pelaaja voi ampua vain oikealle päin, jonka takia alusta on ohjattava ylös ja alas osuakseen vihollisiin. Edetessä pelaajan on ammuttava kaikki liikkuvat kohteet ja samalla väistettävä vihollisen ammuksia, vihollisaluksia sekä kiinteitä kohteita. Radat sisältävät aina tavallisia vihollisia, pikkupomovastuksia, sekä yhden isomman päävastuksen radan lopussa. Pelissä on kahdeksan rataa, joista jokainen on noin muutaman minuutin pituinen. Jokaisella radalla on omanlaisensa vihollisensa ja ulkoasunsa kuten: Natols, Legrous, Pleades, Aquese, Submarine Tunnel, Barricade Zone, Bellon, Gerbarra

Pelaajalla käytössä oleva ”ZIG” taistelualus on monipuolinen hävittäjä, joka kykenee monenlaisiin eri hyökkäyksiin, kuten:

  • Päätykin käyttäminen, jolla voidaan ampua yksittäisiä luoteja, ja kerättäessä erilaisia lisäominaisuuksia lasereita, ohjautuvia ohjuksia ja sirpalepanoksia
  • Vihollisaluksen kaappaaminen vetosäteellä ja vapauttamalla sen toisen vihollisen päälle
  • Käyttämällä suojakilpeä ja törmäämällä vihollisiin

Pelin Sega Mega Drive Euroopan versiossa on kuuluisa kielivirhe ”All your base are belong to us”, joka aiheutti suuren mittakaavan ilmiön Internetissä vuosina 2001 ja 2002.

YouTube video Zero Wing pelistä

Zero Wing, 3.6 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

12.11.2012

Jätä kommentti