VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.0/10 (4 ääntä )

TV Sports Boxing

TV Sports Boxing Nyrkkeily Ottelu Sivusta Nyrkkeilijät

TV Sports Boxing (Tunnetaan myös nimeltään ABC Wide World of Sports Boxing) on ACME Interactive:n tekemä ja Cinemaware:n 1991 julkaisema nyrkkeilypeli, joka julkaistiin Amiga 500:selle ja PC:n MS-DOS:ille.

Pelissä on mahdollista pelata suoraan otteluita yksinpelinä tietokonevastusta tai moninpelinä kaveria vastaan. Peli sisältää myös uramoodin, missä pelaaja voi manageroida omaa nyrkkeilijää. Uramoodissa nyrkkeilyhahmo aloittaa listan pohjalta edeten aina vaikeampiin vastustajiin. Omalle nyrkkeilijälle on mahdollista valita monia eri ominaisuuksia, kuten pituus, paino, käden pituudet, ulkonäkö ja vaatetuksen värit.

Pelaajilla on useita eri ominaisuuksia joita voidaan treenaa eri menetelmillä. Pelaajalla on mahdollisuus treenaa aina muutamaa ominaisuutta otteluiden välillä. Nyrkkeilijöiden ominaisuuksia on treenattava monipuolisesti, koska pelkästään voimakkaan nyrkkeilijän tiputtaminen kanvesiin on suhteellisen helppoa, jos nyrkkeilijällä ei ole yhtään kestävyyttä. Alussa treenaamattomat nyrkkeilijät ovat hitaita ja heikkoja, mutta pidemmälle mentäessä nyrkkeilyotteluihin tulee enemmän tempoa ja pelaaminen muuttuu hauskemmaksi.

Nyrkkeilyottelussa on kaksi eri kuvakulmaa; pelaajat kaukana toisistaan kuvakulma siirtyy ylhäältä kuvattuun kehään, missä hahmot voivat liikkua kehässä ja lähellä kuvattuun kuvakulmaan sivusta käsin, missä itse nyrkkeily tapahtuu. Nyrkkeilijöillään on useita eri liikkeitä kahdessa eri asennossa; kyyryssä ja seisaaltaan. Kyyryssä lyönnit keskittyvät vastapuolen alavartaloon ja seisaalla taas päähän ja ylävartaloon. Kummassakin asennossa on mahdollista tehdä peruslyöntejä, kuten koukkuja, suoria, sarjoja ja muita liikesarjoja. Nyrkkeilijät voivat myös suojata itseään nyrkkeilyhanskoilla.

Nyrkkeilijöillä on kehässä muutama mittari, jotka kertovat nyrkkeilijän kunnon, sekä pään- ja vartalon kestävyyden. Kun kestävyys laskee, ei nyrkkeilijä jaksa enään tehdä tehokkaita iskuja. Jos vartalo- tai päämittari tipahtaa nollaan, tippuu nyrkkeilijä kanvesiin. Jotkin pelaajat ovat heikompia vartalostaan ja jotkut päästään, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden taktikoida kehässä.

Pelin grafiikka on Cinemawaren tuttua huippulaatua missä nyrkkeilijät, valikkorakenne ja taustat ovat kaunista katseltavaa. Pientä sanomista voisi antaa otteluiden ruudunpäivityksestä, sekä nyrkkeilyhahmojen animoinnista missä useat lyönnit on toteutettu vain yhdellä tai kahdella kuvalla. Tietysti on ymmärrettävää, että isokokoisen hahmon animointi olisi aikoinaan vienyt todella paljon tilaa.

YouTube video TV Sports Boxing pelistä

TV Sports Boxing, 8.0 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

28.9.2012

Jätä kommentti