VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.7/10 (13 ääntä )

Tommi Mäkinen Rally

Tommi Mäkinen Rally Loading Intro

Tommi Makinen Rally on Europress Australia yhtiön 1998 tekemä rallipeli Sony Playstation konsolille, jossa pelaaja pääsee kilpailemaan Tommi Mäkistä vastaan erilaisilla rallitaipaleilla.

Peli muistuttaa pitkälti V-Rally peliä, mutta sen toteutus on jäänyt todella heikoksi. Kyseessä on enemmän arcadetyylinen peli, toisin kuin esim. Colin McRae Rally, joka pohjautuu enemmän realismiin. Pelin fysiikat ovat surkeat, autot ns. leijailevat radalla, kuin veneet, kimpoilevat luonnottomasti seinistä, grafiikka on karua, eikä äänimaailmassakaan ole kehumista. Outoa fysiikassa on myös ruudunpäivitys, joka tekstuureiden myötä luonnollisesti saattaa hidastua, mutta ongelman tästä tekee se, että se myös nopeentuu jos radalla ei ole yksityiskohtia ja peli alkaa pyörimään pikakeulauksella. Samoin pelin ratasuunnittelu on mennyt pahasti metsään suhteessa autojen nopeuteen. Tiet ovat hyvin kapeita kujia, joita pitkin ajetaan yliluonnollisia nopeuksia autolla, joka ei pysy mukana.

Peli sisältää useita eri kilpailumuotoja, kuten Haasta Tommi mäkinen, Arcade, Maailmanmestaruus, Kaksinpeli, sekä monia muita.
Poiketen useista muista rallipeleistä, pelaajalla on käytössään heti pelin alussa kaikki maat ja autot. Valittavana kourallinen tavallisia WRC-autoja, kuin myös tavallisia merkkejä: Mitsubishi, Nissan, Volkswagen, Proton, Renault, Ford, jne. Jokaisella näistä on omat ominaisuudet, kuten hevosvoimat, huippunopeus, vääntö ja kierrosluku. Tosin, näiden vaikutusta ei itse ajotilanteessa erota toisistaan.
Sisältöä pelistä löytyy valtava määrä. Pelissä pääsee ajamaan 15 eri maahan, kuten Amerikka, Saksa, Suomi ja moni muu. Ratoja pelistä löytyy noin 60 kpl ja näiden ulkoasut ja keliolosuhteen vaihtelevat maanosasta riippuen. Maastot sisältävät esim. Aavikkoa, viidakkoa, talvimaisemia ja muita erilaisia maastoja.
Pelin mukana tulee myös suhteellisen helppokäyttöinen rataeditori, jolla pelaaja pääsee tekemään myös itse omia ratoja.
Pelin musiikit ovat suurimmalta osalta ihan kuunneltavaa ysäriteknoa, poislukien muutamia country-teemalla olevaa kappaletta.

YouTube video pelistä, jossa samalla suomenkielinen arvostelu

Pelistä muualla
Theisozone.com – Tommi Mäkinen Rally review

Tommi Mäkinen Rally, 5.7 out of 10 based on 13 ratings
Tommi Mäkinen Rally koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

27.1.2016

Jätä kommentti