VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.3/10 (32 ääntä )

Super Cars II


Super Cars II on Magnetic Fields:in tekemä ja Gremlin Graphics:in 1991 julkaisema autopeli, joka julkaistiin MS-DOS-, Amiga 500- ja Atari ST-laitteistoille. Kyseessä on jatko-osa Super Cars 1 pelille.

Peli on kuvattu ylhäältäpäin ja pelaajan on ohjattava autoaan läpi erilaisten katuratojen. Kisoista voitetaan rahapalkintoja sijoitusten mukaan ja rahaa päästään tuhlaamaan auton parenteluun. Varikolla pelaaja pääsee virittämään auton ominaisuuksia, kuten moottoria, renkaita panssarointia ja muita ominaisuuksia. Pelaajalla on käytössään myös asearsenaali, joilla vastustajan autoja voi vahingoittaa ja tuhota. Aseisiin kuuluu, esim. erilaiset ohjukset ja miinat. Kapeat ja tiukkamutkaiset radat ovat usein hyvin monimutkaisia ja ne saattavat sisältää esim. junaradan, hyppyreitä ja tunneleita. Kaikki radat ovat samankaltaisia katuratoja, mutta taustateemat vaihtuvat kesän ja talven välillä tuoden hieman vaihtelua. Ratojen välillä tulee upeilla grafiikoilla varustettuja satunnaisia tapahtumia, joissa pelaajalta kysytään usein muutama yksinkertainen kysymys. Vastaukset vaikuttavat pelin etenemiseen ja pelaaja saattaa saada lisärahoitusta, tai sakkoja erilaisista vastauksista.

Super Cars II on hienolla grafiikalla varustettu autopeli, joka omaa myös hyvät musiikit ja äänitehosteet. Auton kehittäminen ja aseistus on myös hieno lisä peliin, mutta miinuksena autojen ohjattavuus on surkea, eikä autoja saa sivuluisuun edes kolaritilanteissa. Törmäyksessä autojen vauhti vaan hidastuu tai koko auto räjähtää palasiksi. Myös radat ovat hyvin kapeita ja osa niistä monimutkaisia.

Pelistä on tehty myös jatko-osa Supercars International, joka julkaistiin MS-DOS-alustalle.

YouTube video Super Cars II pelistä

Super Cars II, 6.3 out of 10 based on 32 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

27.9.2014

Jätä kommentti