VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.2/10 (15 ääntä )

Silent Hill


Silent Hill on Konamin 1999 julkaisema kauhuseikkailu missä pelaajan tulee löytää kadonneen tyttärensä Silent Hillin kaupungista, missä asiat eivät ole kohdallaan.

Peli on kuvattu komannesta persoonasta kolmiulotteisessa ympäristössä. Välttääkseen turhia latauksia ja pätkimistä peliin lisättiin sankka sumukerros verhoomaan kauempana olevat tekstuurit. Tämä kuitenkin vain lisäsi pelin tunnelmaa, koska pelaaja voi kuulla vain vihollisten karmivat äänet ja vasta viimemetreillä nähdä vihollisen hyökkäyksen. Silent Hill sai kriitikoilta hyvät arvosanat ja sen mainoskampanja oli menestys. Peliä ylistettiin aloittaneen uuden peligenren siirtymällä kauhupeleissä enemmän psykologiselle puolelle.

Pelin juonena Harry Mason on matkalla Silent Hill kaupungin poikki, missä hänelle tapahtuu kolari juuri ennen kaupunkia. Harry herää autostaan ja huomaa tyttärensä kadonneen autosta. Harry lähtee käveleen kaupungin suuntaan ja huomaa tyttärensä hahmon kaupungissa. Tytär kuitenkin häviää mystisesti nurkan taaksen ennen Harryn saapumista paikalle. Harry huomaa kuitenkin hyvin nopeasti, että kaupungissa on jotain pahasti vialla. Kaupungissa liikkuu omituisia otuksia, jotka käyvät Harryn kimppuun. Viimeistään siinä kohtaa kun keskellä päivää kaupungin ylle ilmaantuu musta verho ja kaupungin palosireenit huutavat huomaa pelaaja joutuneensa johonkin hyvin epätodelliseen multiuniversumiin. Tässä rinnakkaisuniversumissa kaupungin perusrakenteet pysyvät samoina, mutta rakennusten seinät ovat täyttyneet ruosteella ja verellä ja kaikki näyttää muutenkin omituiselta. Jokainen paikka vilisee karmivan näköisiä hahmoja, jotka hyökkäävät yllättäen pelaajan kimppuun. Pelin pulmanratkonnat on toteutettu hienosti ja ovat usein loogisia ja pääteltävissä. Taistelu vihollisia vastaan tapahtuu erilaisilla aseilla mitä kaupungista löytyy. Usein käsiaseiden ammukset ovat lopussa ja pelaaja joutuukin turvautuun rautaputkiin tai muihin aseisiin, millä mäiskitään viholliset muusiksi. Tämä tuokin peliin hyvin paniikkia, kun vastaan tulee lauma vihollisia, jotka on joko hakattava rautaputkella, tai juostava karkuun.

Peli sisältää useita erilaisia tehtäviä, kuten tiettyjen paikkojen hakemista kaupungista, taisteluja vihollisia vastaan sekä ongelmanratkaisua. Pelin äänimaailma on hyvällä tavalla karmivaa kuunneltavaa. Jo pelkästään taustamusiikit ja äänet nostavat karvat pystyyn ja vihollisten karmivat huudot säikyttävät pahasti monessa kohtaa. Myös pelin grafiikka on todella kaunista perusamerikkalaista esikaupunkialueen korttelistoa ja rakennuksia, jotka on toteutettu kuitenkin hyvin pelottavan näköiseksi. Esim Silent Hillin koulussa monessa paikkaa huomaa vilauksia aaveista, tai kikatusta luokkahuoneesta, joka kuitenkin on tyhjänä. Pelissä on koko ajan tietty jännitysmomentti päällä, koska koskaan ei voi tietää mitä seuraavaksi sattuu. Peli sisältää useita erilaisia loppuja, riippuen pelaajan valinnoista pelin aikana.

Peliä voi erityisesti suositella pelattavaksi yksin pimeässä hyvillä äänitehosteilla volumet täysillä.

Youtube video Silent Hill 1 PS1 versiosta :

Silent Hill, 8.2 out of 10 based on 15 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

25.2.2012

Jätä kommentti