VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.8/10 (11 ääntä )

Rayman


Rayman on Ubisoftin tekemä tasohyppelypeli joka julkaistiin alunperin Atari Jaguar järjestelmälle 1995. Peli käännettiin 1996 PlayStation, PC:n MS-DOS, Game Boy Color, Game Boy Advanced ja Sega Saturn järjestelmille.

Raymanin maailmassa mystinen suuri protoni ylläpitää planeetan harmoniaa, kunnes eräänä päivänä ilkeä Mr. Dark varastaa protonin, joka aiheuttaa planeetan epätasapainon ja kaikkien elektronien karkaamisen gravitaation piiristä. Raymanin tehtävänä on vaeltaa läpi kuuden maailman löytääkseen Mr. Darkin ja vapauttaakseen protonin.

Rayman on tavanomainen tasoloikkapeli missä pelaaja ohjaa Rayman hahmoa läpi erilaisten paikkojen. Raymanin on kerättävä radoilta sinisiä palloja. Jos palloja kerätään 100, saa Rayman lisäelämän. Matkan varrella Raymanin on löydettävä aina kuusi elektronia jokaisesta maailmasta. Jokaisen maailman lopussa on Mr. Darkin lähettämä loppuvastus jonka Raymanin on voitettava. Ratojen välillä Keiju Betilla auttaa Raymaniä tehtävässään antamalla Raymanille uusia voimia joilla voidaan taistella vihollisia vastaan.  Radat koostuvat rotkoista, esteistä, kiipeilystä ja pienistä pulmanratkontatehtävistä. Radoilta voi löytää myös erilaisia esineitä, jotka antavat voimia, tai lisäelämiä Raymanille. Rayman saa pelin eri vaiheilla monia eriskummallisia voimia, kuten teleskooppilyönti, hiuksilla lentäminen, roikkuminen lentävissä renkaissa tai kielekkeissä jne. Raymanin perusliikkeisiin kuuluu kävely, ryömiminen ja irvistely.

Raymanin grafiikat ovat kauniisti toteutettuja fantasiatyylisiä taideteoksia, mutta tämän vuoksi pelin maailma saattaa paikoitellen olla hieman sekavan näköinen. Sekavuuden ja hidastempoisuuden vuoksi Raymanin ohjaaminen saattaa olla usein tuskastuttavaa. Peli on suunniteltu pääasiassa lapsille, mutta se on loppua kohden melko vaikea. Peliä voidaan suositella pelattavaksi lähinnä nuoremmalle sukupolvelle.

YouTube video Rayman pelistä

Rayman, 8.8 out of 10 based on 11 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

11.10.2012

Jätä kommentti