VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.8/10 (4 ääntä )

Prince of Persia tiedoston lataus
Lataa Prince of Persia
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Prince of Persia


Prince of Persia (Persian prinssi) on Brøderbundin kehittelemä fiktiivinen pelihahmo, joka esiintyy samannimisissä peleissä. Prince of Persia: The Sands of Time -pelistä julkaistiin toukokuussa elokuva.

Prince of Persiat voidaan luokitella neljään ryhmään:

1990-luku Prince of Persia on alun perin Apple II -tietokoneelle vuonna 1989 julkaistu tietokonepeli. Se on käännetty lukuisille muille laitteille. Lajityypiltään peli on tasohyppelyn ja toimintaseikkailun väliltä. Pelin pääkehittelijä oli Jordan Mechner

1990-luvulla Prince of Persia -sarjan pelejä tuotettiin neljä.

Välisarja Ennen Sands of Timeä, Ubisoft loi faneille Prince of Persia: Special Edition pelin, joka on pelattavissa ilmaiseksi netin kautta.

2000-luku 2000 vuonna Ubisoft aloitti uuden Prince of Persia -pelisarjan, johon kuuluivat Sands of Time, Warrior Within, Two Thrones, Revelations, Rival Swords ja Battles of Prince of Persia. Prinssi pysyi muuten samanlaisena, mutta hänelle annettiin akrobaattitaitoja, esim. seiniä pitkin juokseminen ja vihollisten yli hyppiminen.

Nykyinen tila Vuonna 2008 Ubisoft julkaisi uuden pelisarjan johon kuuluivat Prince of Persia ja Prince of Persia Epilogue (DLC). Peleihin oli lisätty sarjakuvamainen grafiikka, ja prinssi sai haarniskoidun käden.

Prince of Persia on pelinä merkittävä, koska se oli sen ajan muihin tasohyppelyihin ja useimpiin toimintaseikkailuihin verrattuna huomattavasti realistisempi. Ennen Prince of Persia -pelejä tyypillisessä tasohyppelyssä pelihahmon kehon mittasuhteet olivat epärealistisia eivätkä hahmot reagoineet korkealta putoamiseen.

Prince of Persiassa käytettiin siihen aikaan poikkeuksellisen realistista animaatiota. Pelin ihmishahmot ovat karkeita spritejä, mutta elävästi animoituja. Jordan Mechner perusti pelin animaatiot hänen veljestään, Davidista otettuun videopätkään, jossa David teki liikkeitä jotka myöhemmin päätyivät peliin. Kaikki hahmojen asennot ja mittasuhteet tehtiin tarkoin videon pohjalta vastaamaan todellista ihmistä niin juostessa kuin hypätessäkin. Myös pelin miekkailukohtaukset ovat varsin aidon näköisiä, joskin lyöntejä ja torjuntoja oli käytössä vain yksi kumpaakin.

Prince of Persian punainen lanka on aikaraja, jossa peli pitää läpäistä. Aika juoksee pelissä jatkuvasti, joten pelaajalla on aikaa vain tunti pelata peli läpi. Joillakin alustoilla oli mahdollista tallentaa peli jokaisen tason alkuun, mutta peliä jatkettaessa aika jatkuisi tästä pisteestä.

Pelissä pystyi myös huijaamaan painamalla + näppäintä, jolla aikaa tuli lisää.

Prince of Persian historia muuttui Prince of Persia Special Editionin jälkeen täysin. Juoni oli samantapainen, mutta Prinssi osasi yliluonnollisia liikkeitä, kuten seinillä kävelyä. Peleihin tuli myös aivan uudenlaisia vihollisia ja esteitä. Myöhemmässä Ubisoftin luomassa Sands of Time -trilogiassa Prinssin liikkeet ovat taas palanneet realistisemmiksi: pudotukset, jotka tappaisivat oikeasti, tappavat myös pelissä. Vuonna 2008 Ubisoft julkaisi uusimman Persian Prinssi pelisarjan.

Vuonna 2008 pelisarjasta alettiin luoda elokuvaa, Prince of Persia – Sands of Time, joka ilmestyi Suomessa keväällä 2010

Youtube video Prince of Persia pelistä :

 

 

Viitteet : Wikipedia Prince of Persia kuvaus

Prince of Persia, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

21.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti