VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.0/10 (12 ääntä )

Oil Imperium


Oil imperium on reLINE Softwaren 1989 julkaisema öljynporaukseen keskittyvä managerointipeli. Pelistä tehtiin käännökset alustoille Amiga 500, Commodore 64, Atari ST ja PC:n MS-DOS.

Oil Imperium pelissä toimitaan aloittavan öljy-yhtyön johtajana. Pelaajalle annetaan pieni pääoma rahaa, joilla voidaan ostaa öljylähteitä, jotka alkavat tuottamaan mustaa kultaa ja sitä myötä rahaa. Pelissä kilpaillaan toisia öljyfirmoja vastaan valtaamalla eri puolilta maailmaa uusia kohteita öljylähteille. Peli on pääasiassa managerointia ja asioiden hoitoa, mutta peliin on lisätty myös mukaan hieman arcadea. Öljylähteet voidaan porata itse seuraamalla porascanneria, jos kilpailija sattuu samalle valtaukselle syntyy putkenvetosota, jonka nopein voittaa. Välillä päästään sammuttaan öljypaloja dynamiitilla. Pelin päätavoitteena on firman nosto maailman suurimmaksi öljyfirmaksi.

Oil Imperium on juuri sitä mitä bisnespeliltä voi odottaa. Managerointia ja bisneksen hallintaa. Graafisesti peliä voidaan pitää laadukkaana, varsinkin Amigan käännöksen tason pohjalta. Äänimaailma pelissä jää vaisuksi, mutta managerointipeleissä ei äänipuoleen yleensä panostetakkaan.

Oil Imperium, 8.0 out of 10 based on 12 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

19.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti