VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.3/10 (3 ääntä )

NBA Jam

NBA Jam koripallo donkkaus

NBA Jam on Midwayn 1993 tekemä koripallopeli, joka kuuluu ensimmäiseen NBA Jam -sarjan peleistä. Peli julkaistiin alkujaan arcade-kolikkopelinä ja käännettiin myöhemin alustoille SNES, Sega Genesis, Sega CD, Game Boy ja Sega Game Gear.

NBA Jam ei ole tavallinen koripallopeli, vaan kyseessä on kaksi kahta vastaan tapahtuva nopeatempoinen koripallopeli. NBA Jam omaa NBA-lisenssin, joten kaikki joukkueet ja pelaajat ovat aitoja nimiä, poislukien kuitenkin Michael Jordanin, joka omasi erillisen lisenssin nimelleen. Nimien lisäksi peli sisältää myös aidot kuvat kaikista pelaajista. Peli sisältää aidot joukkueet vuoden 1992-1993 NBA kaudelta ja konsoliversiot vuoden 1993-1994 kaudelta.

NBA Jam peliä ei ole tarkoitettu realistiseksi koripallopeliksi, vaan kyseessä on arcadetyyppinen peli, missä pelaajat rikkovat fysiikan lakeja. Pelaajat voivat hyppiä ja donkata valtavan korkeita ja näyttäviä hyppyjä tehden samallaan hienoja liikkeitä koripallon kanssa. Peli ei myöskään myötäile aidon koripallon sääntöjä, vaan pelaajat voivat töniä ja kaataa toisensa lattialle ilman rangaistusta. Ottelut koostuvat pitkälti koripallokentän päästä päähän juoksemisesta ja korien heittelystä päädyissä.

Pelaajat omaavat myös erikoiskykyjä, joista yksi on kolmen perättäisen korin jälkeinen ”tulessa” moodi. Kun pelaaja on tulessa on hän nopeampi kentällä ja tarkempi heitoissaan. Peli sisältää valtavan määrän yllätyksiä, joita saadaan esiin tekemällä tietynlaisia näppäinyhdistelmiä.

NBA Jam on graafisesti todella hienon näköinen, sekä äänimaailmaltaan onnistunut. Pelin animointikin on toteutettu hienoilla ja monipuolisilla kuvasarjoilla. Peliä ei todellakaan ole tarkoitettu realistiseksi koripallosimulaatioksi, vaan aivot heitetään suosiolla narikkaan ja donkataan koreja valtavalla tahdilla.

YouTube video NBA Jam pelistä

NBA Jam, 6.3 out of 10 based on 3 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

6.11.2012

Jätä kommentti