VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.9/10 (9 ääntä )

NASCAR 98


NASCAR 98 on ajosimulaatio jonka kehitti ja julkaisi EA Sports 1997 Sega Saturnille ja PlayStationille. Kyseessä on ensimmäinen osa EA:n tuottamaan EA Sports NASCAR autopelisarjaan.

Alkuperäinen peli sisälsi kaikki NASCAR-sarjan 24 autoa, sekä kuljettajat Jeff Gordon, Dale Earnhardt, Mark Martin, Dale Jarrett, Rusty Wallace, John Andretti, and Terry Labonte. Myös pelin 10 rataa on mallinnettu aitojen NASCAR ratojen mukaisesti, kuten Charlotte Motor Speedway, Bristol Motor Speedway, ja Sears Point International Speedway. Peli sisältää myös kuvitteellisia ratoja, jotka eivät kuulu NASCAR-sarjaan.

Pelaajalla on mahdollisuus valita mikä tahansa 24 NASCAR autosta. Pelissä on kilpailussa samanaikaisesti 8 autoa radalla. Pelissä on mahdollista ajaa mestaruussarjaa, yksittäistä kilpailua, ja valita tekoälyn vaikeustasot.

Pelissä on rajoitettu auton hajoaminen. Autojen pellit taipuvat kolareissa sisään, mutta mitään suurempaa hajoamista ei graafisesti tapahdu. Lujat iskut saattavat rikkoa moottorin tai renkaan. Seiniin törmätessä tekoälyn autot pysähtyvät heti, kun pelaajan ohjastama auto jatkaa vielä menoa. Tietokoneen ohjastamilla autoilla on mahdollisuus myös sattumiin, missä moottori saattaa lämmetä, tai rikkoontua. Tämä aiheuttaa savuvanan auton perään ja pakottaa tekoälyn ohjaamaan auton varikolle. Autot voivat myös pyörähtää katolleen, mutta tämä vaatii aina kahden auton rajun kolarin. Keltainen lippu liehuu aina kun tekoälyn auto on hajonnut tien varteen.

Pelistä tehtiin myös NASCAR:in juhlavuoden kunniaksi Collectors Edition versio PlayStationille, joka sisälsi paljon uutta materiaalia.

Peli oli graafisesti hienon näköinen ratojen ja autojen puolesta. Myös auton ajettavuus oli hyvin toteutettu. Äänimaailma on tietysti autopeleille tyypillistä perus moottoriääntä. Huonona puolena pelissä voi näin Eurooppalaisen silmin pitää ovaalia ratatyyppiä, joka muutaman kierroksen jälkeen alkaa toistamaan itseään. NASCAR 98 on kuitenkin hienosti onnistunut peli, jota voi suositella kokeiltavaksi varsinkin autopelien ystäville.

YouTube video NASCAR 98 pelistä

NASCAR 98, 7.9 out of 10 based on 9 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

9.10.2012

Jätä kommentti