VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.8/10 (17 ääntä )

Liero tiedoston lataus
Lataa Liero
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Liero

Lierot peli Madot taistelevat

Liero on suomalaisen Joosa Riekkisen 1998 tekemä toimintapeli, joka julkaistiin MS-DOS järjestelmälle. Peliä voidaan sanoa reaaliaikaiseksi Wormsiksi tai kaksiulotteiseksi Quakeksi. Peli on suunniteltu enimmäkseen kaksinpeliksi jaetulla ruudulla kaveria vastaan. Peli on todennäköisesti maailmalla tunnetuin suomalainen ilmaispeli. Pelissä on paljon samaa, kuin suomalaisessa 1997 julkaistussa Molez pelissä. Tästä esimerkkinä Lierossa on käytetty paljon samoja ääniefectejä, kuin Molezissa.

Pelissä madot taistelevat  reaaliajassa toisiaan vastaan suurella kentällä joka on täynnä multaa ja kiviä. Madot voivat kaivaa multaa esim. käyttäen aseitaan ja edetä näin kentässä. Kun madot kohtaavat toisenta alkaa kiivas tulitaistelu eri aseiden voimalla. Pelissä on aseina mm. Minigun, Haulikko, Liekinheitin, Kivääri, Winchester, vihreä lima, Chiquita Pommi, ohjus ja muita aseita. Pelin ehkä hauskin väline on Ninja Rope joka on köysi, joka voidaan ampua tähdättäväään paikkaan ja sen avulla voidaan joko nousta ylöspäin, tai heijaa eteenpäin. Juuri Ninja Rope tekee pelistä nopeatempoisen toimintapelin, josta ei vauhtia puutu.

Liero ei loista graafisella kauneudella, mutta siihen sitä ei ole tarkoitettu. Pelin idea on hyvin nopeatempoinen taistelu kaveria vastaan jaetulla ruudulla. Peli on hyvin viihdyttävä ja sitä jaksaa pelaa useita kertoja.

Pelistä on tehty useita klooneja, kuten OpenLieroX, Liero AI ja Liero Xtreme.

Tarkempi arvostelu Lierosta Suomipelit.fi sivustolla

Kuvankaappauksia Liero pelistä :

Youtube video Liero pelistä :

Artikkelin tekemisessä on käytetty osittain apua Wikipedian Liero kuvauksesta

Liero, 8.8 out of 10 based on 17 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

28.6.2012

Jätä kommentti