VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.4/10 (9 ääntä )

Golden Axe


Golden Axe on sivusta kuvattu tasohyppely- ja toimintapeli joka julkaistiin 1989 Segan toimesta. Peli aloitti Golden Axe pelisarjan, mikä sisältää useita eri osia eri käyttöjärjestelmille, kuten Master System, DOS, Amiga, Atari ST, Amstrad, C64, Handheld, Mobile, iOS, PCE-CD, VC, WonderSwan, XBLA, Spectrum ja PSN.

Pelin juoni sijoittuu kuvitteelliseen Yurian maahan, mikä on Conan the Barbarian tyylinen keskiaikainen fantasiamaailma. Paha henki Death Adder on kaapannut kuninkaan ja hänen tyttärensä, jotka on viety linnaan tyrmään. Henki on myös löytänyt mystisen taikaesineen kultaisen kirveen (Golden Axe) ja uhkaa tuhota, sekä kuningassuvun ja kirveen, ellei Yuria aseta henkeä johtajakseen. Kolme urheaa soturia lähetetään matkaan pelastaan Yurian. Yksi hahmoista on suuren taistelukirveen omaava soturikääpiö Gilius Thunderhead. Toinen hahmoista on soturi ja barbaari Ax Battler, joka käyttää aseenaan kaksikahvaista miekkaa. Viimeinen hahmoista on miekan omaava amazoni Tyris Flare. Soturit pelastavat asukkaat ryöstetystä kilpikonnakylästä, joka sijaitsee jättiläis-kilpikonnan kilven päällä. Jättiläis-kilpikonna vie hahmot meren yli jonka jälkeen hahmot lentävät linnaan jätti-kotkan selässä. Linnassa he voittavat Death Adderin jolla on käytössä kultainen kirves ja pelastavat maan. Megadrive ja pc versioissa ja muissa käännöksissä hahmot taistelevat myös Death adderin mentoria Death bringeriä vastaan.

Pelissä pelaaja voi hyökkää aseidensa turvin, hyppiä, sekä taikoa loitsuilla vihollisia. Taikuuden voima määräytyy taikapalkista, joka täyttyy keräämällä sinisiä taikajuomapulloja, joita saadaan potkimalla pieniä maahisia, jotka kantavat säkkejä.

Peli sisältää myös tavallisen pelimoodin lisäksi muutaman lisäpelin, kuten kaksintaistelun, sekä selvitymismoodin. Selvitymismoodissa pelaaja taistelee koko ajan lisääntyviä vihollisia vastaan ja pyrkii pysyyn hengissä niin pitkään, kuin mahdollista. Kyseiset pelimoodit sisältävät myös kaksinpelin.

 Youtube video Golden Axe pelistä :

Golden Axe, 7.4 out of 10 based on 9 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

5.4.2012

Jätä kommentti