VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.4/10 (8 ääntä )

DuckTales


DuckTales on Capcom-yhtiön kehittämä ja alun perin Yhdysvalloissa vuonna 1989 NES:ille julkaisema tasohyppelypeli. Peli perustuu Disneyn Ankronikka-piirrossarjaan ja myöhemmin siitä julkaistiin käännös myös Game Boylle. Pelissä seikkaillaan Roope Ankalla, jonka täytyy kerätä aarteita ympäri maailman (ja kuun) tullakseen maailman rikkaimmaksi ankaksi.

DuckTalesia pidetään yhtenä Nintendo Entertainment System-konsolin parhaimmista peleistä ja se olikin aikoinaan yleisesti tunnettu peli. Se on hyvä esimerkki Capcomin 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa valmistamista peleistä, joihin kuuluu myös Mega Man -sarja. Pelissä onkin paljon yhtäläisyyksiä NES:in julkaisemiin Mega Man-peleihin: tarttuva musiikki, kirkkaat ja värikkäät grafiikat, tiukka pelikontrolli yhdistettynä mielenkiintoiseen pelidynamiikkaan (kuten Roopen kävelykepin käyttäminen sekä aseena, työkaluna että kengurukeppinä) sekä epälineaarinen pelattavuus.[1]

Vuonna 1993 DuckTalesia seurasi jatko-osa, DuckTales 2. Se ei kuitenkaan saavuttanut samanlaista menestystä kuin edeltäjänsä, koska tuohon aikaan kuluttajat käänsivät huomionsa Super NES:iin. Monet 1980-luvun ja 1990-luvun alun vannoutuneet NES-pelaajat eivät olleet edes tietoisia DuckTalesin jatko-osasta.

DuckTalesin ranskalainen NES-versio tunnetaan nimellä La Bande à Picsou, joka johtuu samannimisen piirrossarjan saamasta suosiosta. DuckTalesin japanilainen Famicom-versio tunnetaan puolestaan nimellä Wanpaku Duck Yume Bouken (kirjaimellisesti ”Tuhmien Ankkojen uniseikkailu”).

Myöhemmin DuckTales käännettiin myös alkuperäiselle Game Boylle. Tässä versiossa on samanlainen pelattavuus, musiikki ja kentät, vaikka tekniikassa, äänissä ja grafiikoissa onkin eroavaisuuksia.

 

DuckTales peli Youtube video :

Viittaukset : Wikipedia Duck Tales kuvaus

DuckTales, 8.4 out of 10 based on 8 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

27.9.2011

Jätä kommentti