VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.3/10 (3 ääntä )

Bubble Bobble peliarvostelu


Bubble Bobble on erittäin suosittu retropeli, joka kuuluu ehdottomasti klassikoiden joukkoon. Tämä hauska peli sai alkunsa vuonna 1986, jonka jälkeen siitä on tehty monenlaisia eri versioita ja sitä on uudistettu vuosien varrella.

Pelissä päähenkilöinä ovat kaverukset Bub ja Bob. Nämä kaksi kaverusta suositusta Bubble Bobble pelistä on muutettu suloisiksi kuplia puhaltaviksi dinosauruksiksi. Heidän tyttöystävänsä on vangittu pahiksen toimesta ja heidät on laitettu luolaan, joka on 100 tasoa maan alla. Bubin ja Bobin tehtävänä on siis löytää tyttöystävänsä ja palauttaa heidät takaisin
ihmismuotoon.

Kuinka peli kulkee?

Tässä hauskassa pelissä on yhteensä 100 tasoa, ja voidaksesi siirtyä tasolta toiselle, sinun tulee päihittää kaikki ruudussa vastaantulevat hirviöt. Jotta voit päihittää ne, jokaisen monsterin tulee olla kupla sisällä, joka sitten poksautetaan. Tämä tapa, jota käytetään hirviöiden tuhoamiseen, vapauttaa erilaisia hedelmiä. Mitä upeampi tuhoaminen, sen enemmän pisteitä. Kun nappaat itsellesi näitä hedelmiä, saat pisteitä sekä erilaisia voimia,
kuten nopeutta, erilaisia kuplia, bonustasoja ja tulipalloja. Kun keräät EXTEND -kirjaimet, saat itsellesi lisää elämiä.

Tarvitset itsellesi jokaisen mahdollisen voiman pystyäksesi läpäisemään kaikki 100 tasoa ja tämä peli on hyvin vaikea. Viholliset eivät ole vaikeita voittaa, mutta pelien tasojen, hirviöiden ja aikalimiitin yhdistyessä pelistä tulee erittäin haastava.

Mutta peliä pelataan edelleen vielä yli 20 vuotta sen julkaisemisen jälkeen

Millainen pelikokemus on?

Tämä peli on yksinkertainen, mutta erittäin koukuttava, aivan kuten iGame casino pelit. Sinun tulee keskittyä tiiviisti päästäksesi tasojen läpi. Kun pelaat, sinun pitää keskittyä nykyhetkeen eikä sinulla ole varaa huolehtia tulevista tasoista.

Pelin grafiikat ovat hyvin yksinkertaiset, eikä niissä ole mitään suuria hienouksia, kuten monissa muissa 80-luvun lopun peleissä. Bubble Bobblen yksinkertaisuus on kuitenkin se, mikö tekee siitä niin koukuttavan, eikä mahtavia grafiikoita edes jää kaipaamaan. Musiikki pelin aikana on hyvin koukuttavaa, ja siitä saattaa jäädä itse kullekin korvamato soimaan päähän muutamaksi päiväksi.

Bubble Bobble oli todellakin hitti ja sitä uudistettiin jatkuvalla syötöllä. On harvinaista, että peli sai uudistuksia, muokkauksia ja yhtä monta jatko-osaa kuin tämä huippusuosittu peli. Bubble Bobble ei tosiaankaan jäänyt pelkäksi 80- tai 90-luvun hitiksi, vaan se sai jopa aivan uuden version vuonna 2007. Tässä versiossa on tietysti paljon paremman grafiikat, mikä oli ehkä odotettavissakin, mutta pelin idea on pysynyt aina samana läpi vuosien.

Emme voi olla ihastelematta sitä, kuinka hienosti tämä yksinkertainen peli on pärjännyt pelimarkkinoilla jo vuosikausia sen ensimmäisen julkaisun jälkeen. Vaikka pelin julkaisemisesta on kestänyt jo yli 20 vuotta, tämä Fukijo Mitsujin suunnittelema Nintendo-peli on edelleen monien pelaajien suosiossa.

Yhteenveto

Jos etsit itsellesi pelattavaksi mukavaa klassikkopeliä, johon ei takuulla kyllästy, niin Bubble Bobble on ehdoton ykkönen. Tähän peliin ei olla kyllästytty vielä kahdessa vuosikymmenessä, joten sitä jaksaa varmasti pelata vielä vuosikausia eteenpäinkin.

Tämä peli sopii hyvin niin vanhemmille lapsille kuin kaiken ikäisille aikuisillekin. Lapset nauttivat varmasti pelin yksinkertaisuudesta (tosin pelin haastavuus saattaa olla joillekin liikaa) ja aikuiset elävät nuoruuttaan mielellään uudestaan pelatessaan tätä 80-luvun klassikkoa.

Vain muutama muu 70- ja 80-luvulta tuttu peli on kerännyt yhtä paljon suosiota itselleen. Yhtä suosittuja pelejä ovat olleet esimerkiksi Super Mario Bros sekä Donkey Kong. Voit löytää Youtubesta videoita Bubble Bobblesta ja ladata oman tietokoneversion pelistä netissä.

Bubble Bobble peliarvostelu, 6.3 out of 10 based on 3 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

15.1.2019

Jätä kommentti