VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.8/10 (4 ääntä )

Beverly Hills Cop

Beverly Hills Cop Etsivä Axel Foley

Beverly Hills Cop on Tynesoft Computer Software:n 1990 tekemä samannimiseen elokuvaan perustuva toimintapeli.  Peli julkaistiin alustoille Commodore 64, ZX Spectrum, BBC Micro, Amstrad CPC, Amiga 500, Atari ST ja PC:n MS-DOS järjestelmille.

Pelissä pelaaja toimii Axel Foleyn roolissa (Eddie Murphy), joka taistelee Beverly Hillsin alueella rikollisuutta vastaan. Pelin tapahtumapaikat myötäilevät aika hyvin elokuvastakin tuttuja paikkoja.

Peli sisältää 4 rataa, jotka poikkeavat paljon toisistaan, joista pelaaja pääsee myös erikseen valitsemalla pelaamaan haluamaansa rataa. Myös radat poikkeavat eri järjestelmien versioista, kuten Amigan ja Atarin versiot sisältävät 3D:llä toteutettuja kohtauksia, kun C-64 versiossa ne on korvattu 2D:llä.

Ensimmäisessä radassa pelaajan on taisteltava tiensä läpi varastorakennuksen ampuen, lyöden ja potkien vihollisia. Perille päästyään Axel hyppää avo Mersun rattiin ja jatkaa seuraavassa radassa kuorma-auton takaa-ajoa.
Seuraavassa radassa pelaajan on seurattava kuorma-autoa väistellen autosta putoavia laatikoita ja vastaantulevaa liikennettä. Kyseinen rata on toteutettu täysin 3D-grafiikoilla ja auton ohjaaminen on kamalaa.

Kolmannessa radassa Axelin on päästävä kartanoon sen pihan poikki, joka on täynnä rosvoja. Puskista hyppiviä vihollisia ammutaan pistoolilla ja konepistoolilla.

Neljäs rata on taas toteutettu täysin 3D:nä. Kyseessä on laatikkomainen sokkelo joka on tehty vektorigrafiikoilla ilman mitään taustoja. Vastaan ilmaantuu välillä panttivankeja, joista saa pisteitä, sekä roistoja joita tulee ampua haulikolla.

Beverly Hills Cop olisi voinut olla kelpo peli, jos siihen ei olisi sekoitettu mukaan huonosti toteutettuja 3D-osuuksia. Karu fysiikka, ohjattavuus ja grafiikka tietyissä radoissa pilaavat pelin melko totaalisesti. Beverly Hills Cop pelin C-64 versiota voisi sanoa melkeimpä paremmaksi, koska se ei sisällä 3D-osuuksia.

YouTube video Beverly Hills Cop pelistä

Beverly Hills Cop, 5.8 out of 10 based on 4 ratings
Beverly Hills Cop koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

8.8.2013

Jätä kommentti