VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.5/10 (4 ääntä )

Zak Mckracken and the Alien Mindbenders


Zak McKracken and the Alien Mindbenders (usein lyhyesti Zak McKracken) on LucasArtsin vuonna 1988 julkaisema seikkailupeli. Se oli toinen SCUMM-komentosarjakielellä julkaistu peli. Pelin juoni kertoo Maahan soluttautuneista avaruusolennoista, jotka aikovat orjuuttaa ihmiskunnan ja sensaationhakuisesta lehtimiehestä, joka aikoo tehdä tyhjäksi heidän suunnitelmat.

Peli parodioi monia nykyaikaisia salaliittoteorioita ja hengellisiä liikkeitä. Pelissä selviää muun muassa, että niin Gizan pyramidit kuin kasvot Marsissa rakensivat muinaiset humanoidit, Elvis Presley tuli ulkoavaruudesta ja Bermudan kolmiosta kaapataan lentokoneita avaruusaluksiin.

Pelin keskushenkilö on sensaatiolehdelle juttuja keksivä sanfranciscolainen Zachary ”Zak” McKracken. Peli sijoittuu vuoteen 1997. Pelin dokumentaatiosta on pääteltävissä, että ihmisiksi naamioituneet avaruusolennot, caponialaiset, laskevat ihmiskunnan älykkyyttä lisäämällä puhelinlinjoille matalaa huminaa.

Zak McKracken julkaistiin 10. lokakuuta 1988 aluksi Commodore 64:lle luotuna SCUMM version 1:llä. Samana vuonna se julkaistiin myös MS-DOSille.

Zak McKracken julkaistiin SCUMM version 2:lla MS-DOSille käännettynä samana vuonna myös Enhanced Versioniksi kutsuttuna. Merkittävin muutos oli korkeampi grafiikkaresoluutio. Vuonna 1989 se julkaistiin Amigalle ja Atari ST:lle. Amigan käännös hyödynsi koneen äänipiiriä, ja siinä oli digitoituja ääniefektejä, mutta musiikkien soitinäänet oli jätetty kuitenkin varsin vaatimattomiksi.

Zak McKracken julkaistiin SCUMM version 3:lla käännettynä vuonna 1991 FM Townsille. Merkittävin muutos oli 256-värinen grafiikka 16-värisen sijaan. FM Townsin käännöksessä taustamusiikit ja -äänet tulivat CD:ltä. Pelistä julkaistiin myös demoversio Atari ST:lle ja FM Townsille.

Kuvankaappauksia Amigan versiosta, sekä Remake versiosta. Huomaa remake versiossa olevat paremmat grafiikat :

Lähteet : http://fi.wikipedia.org/wiki/Zak_McKracken_and_the_Alien_Mindbenders

Zak Mckracken and the Alien Mindbenders, 7.5 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

17.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti