VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.0/10 (10 ääntä )

Tom Clancy’s Rainbow Six

Rainbow Six Tiimi Rynnäkkö Tehtävän alku

Tom Clancy’s Rainbow Six on Red Storm Entertainmentin 1998 tekemä taktinen ampumapeli. Peli julkaistiin alkujaan PC:n Windows järjestelmille ja käännettiin myöhemmin alustoille Mac OS, Nintendo 64, PlayStation, Dreamcast ja Game Boy Color.

Rainbow Six on uusi kansainvälinen terrorisminvastainen yksikkö, joka on koottu parhaista NATO-joukkojen eliittisotilaista. Rainbow Six painottuu enemmän hiiviskelyyn ja taktiikkaan, kuin tulivoimaan. Pelistä on pyritty tekemään mahdollisimman realistinen ja tulitaistelut kestävät usein vain sekunnin ajan joko haavoittaen tai tappaen terroristin tai pelaajan. Vaikka pelissä on monipuolinen asearsenaali, ei näillä ole paljoakaan tekemistä tehtävien suoriutumisessa.

Peli sisältää kampanjamoodin joka koostuu useista erilaisista tapahtumista, missä esim. terroristit ovat ottaneet itselle panttivankeja ja pelaajan tehtävänä on pelastaa kaikki panttivangit.

Pelissä on jokaisen tehtävän alussa tehtävänjako, missä pelaaja voi varustella erikoisjoukkonsa erilaisilla aseilla, uniformuilla ja työkaluilla. Tehtäväsuunnittelussa voi jopa antaa eri tiimeille komennot mihin päin rakennusta he lähtevät ja mitä toimintoja he rakennuksessa tekevät tehtävän aikana.

Tehtävät kestävät usein hyvinkin vähän aikaa, mutta vaativat paljon toistoja ja erilaisten taktiikoiden kokeilemista. Tehtävää suorittaessa pelaaja ohjaa aina yhtä tiimin jäsentä kerrallaan käskyttäen komentoja tiimin muille jäsenille. Pelaaja voi vaihtaa ohjattavaa jäsentä lennosta toiseen, jolla on tämän jälkeen myös oikeudet antaa komentoja tiimiläisille. Jos jokin tiimin jäsenistä kuolee tehtävän aikana, mutta tehtävä saadaan suoritettua loppuun, ei kyseistä tiimin jäsentä voida enään käyttää seuraavissa tehtävissä. Tämä usein pakottaa pelaajan yrittämään tehtävää uudelleen välttääkseen osaavien tiimijäsenten menetyksen.

Rainbow Six oli tullessaan erikoisella tavalla toteutettu FPS peli, josta varsinkin realismia kaipaavat pelaajat pitivät. John Rambo voidaan unohtaa pois tehtävänjaosta suosiolla ja keskittyä tarkemmin realistiseen taktiseen lähestymistapaan, missä yksi luoti oikeasti tappaa eikä tee vain lihashaavaa. Graafiselta ja tunnelmaltaan onnistunut paketti kärsii välillä kuitenkin tuskastuttavan vaikeusta tehtävistä, joita joutuu uusimaan kymmeniä kertoja aina epätoivoisuuteen saakka.

YouTube video Rainbow Six pelistä

Tom Clancy's Rainbow Six, 8.0 out of 10 based on 10 ratings
Tom Clancy’s Rainbow Six koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

29.10.2012

2 Vastausta to “Tom Clancy’s Rainbow Six”

  1. aksu sanoo:

    miten näitä pelataan

    • Retroman sanoo:

      Kyseessä on enimmäkseen peliarvosteluita, kuten tämän Rainbow Six joka on edelleen maksullinen peli. Ne arvostelut missä on disketin kuva artikkelin oikeassa yläkulmassa on ladattavia freeware/abandonware pelejä.

Jätä kommentti