VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.9/10 (9 ääntä )

The Spy Who Loved Me

Spy Who Loved Me James Bond Lotus Espirit Alku

The Spy Who Loved Me on The Kremlin-yhtiön tekemä ja Domark Software:n 1990 julkaisema autopeli, jossa pelaaja asettuu elokuvista tutun James Bond vakoojan rooliin ajaen Lotus Espirit urheiluautollaan. Peli julkaistiin alustoille Amiga 500Atari ST,Amstrad CPC,Commodore 64, DOS,Sega Master System,ZX Spectrum.

Pelin on kuvattu ylhäältä ja ajoneuvo sijoitettuna näytön alaosaan maisemien liikkuen ylhäältä alaspäin pelaajan määräämän vauhdin mukaan. Peli muistuttaa kovasti vanhempaa Spy Hunter peliä sisältäen samaan tyyliin takaa-ajokohtauksia autoilla ja veneellä.

Lotus Espiritillä ajettaessa pelaajan on pidettävä auto tiellä väistellen siviilejä, öljylätäköitä, liikennetötsiä ja muita eteen tulevia kohteita. Öljylätäköt aiheuttavat auton spinnaamisen ja suurin osa muista kohteista auton vauhdin hidastumisen. Ihmisten päälle ajaminen aiheuttaa pisteiden menetystä, mutta piirtää katuun kauniin verilammikon tuskanhuutojen saattelemana. Vihollisina toimivat autot, helikopterit ja moottoripyörät. Radoissa pystyy väliajoin ajamaan autolla varusterekan sisälle, jossa pelaaja pystyy ostamaan autoon parempaa varustelua, kuten suojia, savuverhoa, öljyä, ohjuksia ja muita James Bondille tuttuja varusteita. Ratojen välillä pelaajan ajaessa venevajaan, vaihtuu Lotus moottoriveneeseen.

Veneosuuksissa toimitaan samaan tyyliin, kuin autolla. Väistellään uimareita ja muita kohteita samalla hyppien hyppyreistä. Vastaan tulevia vihollisveneitä ammutaan aseilla ja väistellään vihollisen tulitusta. Ajamalla vastarantaan, Bond vaihtaa taas ajokkinsa Lotukseen ja jatkaa hurjastelua maantiellä.

Hyppäämällä Lotuksella veteen, muuttuu auto elokuvastakin tutuksi sukellusveneen hybridiksi. Vedenalaisessa tehtävässä pelaajan on väisteltävä miinoja ja sukeltajia, jotka hyökkäävät Bondin kimppuun. Vastaan tulee myös eriskummallisen näköisiä sukellushärveleitä, jotka on tuhottava ohjuksilla.

Pelin kolmannessa radassa sankarimme on päässyt vedenalaiseen tukikohtaan, joka on täynnä vihollisia. Pelaajan on ohjattava tähtäintä ja ammuttava kaikki liikkuvat viholliset aluksessa. Viholliset koostuvat eri paikoista ilmestyvistä vihollisista joihin pelaajan on kerettävä tähdätä ja ammuttava.

Neljäs osuus koostuu sukellusveneiden laukaisukoordinaattien muuttamisesta etänä. Pelaajan on katsottava manuaalista oikeat koordinaatit mitä tietokone pyytää ja syötettävä ne ohjausjärjestelmään. Oikeiden koordinaattien syöttämisen jälkeen Jamesin on pelastettava vielä Anya.

Viidennessä radassa pelaajan on ohjattava vesiskootteria samaan tapaan, kuin edellisissä osissa moottorivenettä. Viholliset koostuvat vesiskoottereista, kumiveneistä ja pienistä taistelualuksista.

Kuudes ja viimeinen rata on jälleen tarkkuusammuntaa. Vihollisen tukikohdasta kurkistaa eri paikoista vihollisia, joihin pelaajan on kerettävä tähdätä ja ammuttava, ennenkuin vihollinen osuu pelaajaan.

Kyseinen peli on yksi Domarkin parhaimpia pelejä ja mahdollisesti paras James Bond peli mitä tehty. Pelin grafiikat ovat hienosti toteutettuja erityisesti Amiga 500 versiossa. Pelattavuudessa kuitenkin ajokohtaukset on toteutettu hieman väärään tyyliin, missä pitkien ja vaikeiden ratojen varovasti ajaminen on kannattavampaa, kuin kaahaaminen mikä ei oikein sovi James Bondin tyyliin. Varsinkin loppuratojen jotkin osuudet ovat hieman sekavia ja muistuttavat enemmän avaruustaistelua, missä luoteja ja ohjuksia roiskuu joka suunnasta.

YouTube video Spy Who Loved Me pelistä

The Spy Who Loved Me, 6.9 out of 10 based on 9 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

24.8.2013

Jätä kommentti