VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.9/10 (12 ääntä )

The Curse of Monkey Island

Curse of Monkey Island Soutuvene Ranta Laiva

The Curse of Monkey Island on LucasArtsin 1997 tekemä ja julkaisema point & click tyylinen seikkailupeli. Kyseessä on suositun Monkey Island -pelisarjan kolmas osa, joka on jatkoa aikaisemmille osille The Secret of Monkey Island sekä Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge.

Pelissä sankarimme Guybrush Threepwood pyrkii murtamaan rakkaansa Elaine Marleyn kirouksen. Kuten pelin aikaisemmissa osissa Guibrushilla on vastassaan tuttu arkkivihollinen epäkuollut merirosvokapteeni LeChuck. Pelissä seikkailee myös suosittu Murray -hahmo, puhuva pääkallo, joka levittää pahuuden sanomaa ja kauhua kaikkialla missä onkaan. Peli alkaa mereltä, kun Guybrush huomaa kelluvansa auton purkurissa yrittäen muistella miten päätyi kyseiseen tilanteeseen ja miten hän pääsi pakeneen edellisen tehtävän ”Big Whoop”ista. Lopulta Guybrush ajautuu Plunder saarelle, joka kuuluu Elaine Marleyn hallintoalueeseen. Zombie merirosvo LeChuck on parhaimmillaan valloittamassa saarta ja huomaa Guybrushin saarella. Jouduttuaan LeChuckin vangiksi Guybrush laukaisee kanuunan räjäyttäen samalla koko laivan meren pohjaan. Guybrush onnistuu pakemenaan laivasta timanttisormuksen avulla uiden rantaan kumikellukkeen avulla. Rannalla Guybrush kosii Elainea huomaten kuitenkin epäonnekseen, että Elainen sormaan asetettu sormus langettaa kirouksen sormuksen haltijalle muuttaen hänet kultapatsaaksi. Guybrushin seikkailu alkaa ja hänen on ratkaistava kirous Elainen yltä.

The Curse of Monkey Island on viimeinen SCUMM-pelimoottoria käyttävä seikkailupeli. Pelin neljäs osa Escape from Monkey Island käyttää uudempaa GrimE-pelimoottoria.  Pelissä on äänitetyt keskustelut ja grafiikkaa on parannettu huomattavasti ja muutettu sarjakuvamaisempaan suuntaan sarjan aikaisempiin osiin nähden. Pelin valikkorakenne poikkesi suuresti aikaisempia Monkey Island pelejä. Liikutettaessa kursorin objektin tai hahmon päälle, kursori muuttaa väriä ja pitämällä nappia pohjassa toimintovalikko ilmestyy näkyville. Valikko koostuu kolikkomaisesta näkymästä missä on kolme ikonia: käsi, pääkallo ja papukaija, jotka kuvastavat kädellä, silmillä ja suulla tapahtuvia toimintoja. Käden kuvalla yleisesti poimitaan tavaroita, operoidaan erilaisia mekanismeja tai lyödään jotain. Pääkallon kuva on pääasiassa tutkimiseen ja katsomiseen. Papukaija ikonilla tapahtuu puhuminen hahmojen kanssa, tai suulla tapahtuvat toiminnot, kuten pullon avaaminen.

YouTube video Monkey Island – The Curse of Monkey Island pelistä

The Curse of Monkey Island, 8.9 out of 10 based on 12 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

5.11.2012

Jätä kommentti