VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.8/10 (16 ääntä )

Syphon Filter

Syphon Filter Poliisiauto Biopuku Terroristit

Syphon Filter on Eideticin tekemä ja 989 Studiosin 1999 julkaisema 3D-Toimintapeli joka julkaistiin Sony PlayStation konsolille. Pelistä tehtiin PS1:selle myös useita jatko-osia, kuten Syphon Filter 2 (2000) ja Syphon Filter 3 (2001). Seuraava julkaistu Syphon Filter: Omega Strain (2004) tehtiin PlayStation 2 konsolille.

Gabriel Logan and Lian Xing ovat agentteja, jotka toimivat terrorisminvastaisessa organisaatiossa. Elokuussa 1999 agentti Ellis pyrkii soluttautumaan terroristi Rhoemerin organisaatioon Costa Ricassa, mutta paljastuu tehtävässään ja tulee tapetuksi. Rhomer tuhoaa kaikki todisteet Costa Ricassa olevasta Syphon Filter tutkimuksesta. Myöhemmin Himalajalla puhkeaa epäilyttävä virusepidemia, jota Lian lähtee tutkimaan. Peli alkaa kuukautta myöhemmin Washington D.C:ssä missä tapahtuu terroristihyökkäys metroon, jonka pelaajan on selvitettävä. Tapahtumien jälkeen tarkemmissa tutkimuksissa selviää, että Syphon Filter on vaarallinen tarttuva virus, joka on vaaraksi koko maailmalle. Pelaajan tehtävänä on matkustaa eri paikkoihin maailmalla ja etsiä terroristit ja estää heidän aikeensa.

Syphon filter on 3d-toimintapeli, joka yhdistää ammuskelua, toimintaa ja hiiviskelyä. Hahmo on kuvattu Tomb Raider pelin mukaisesti taka perspektiivistä, jota on hyödynnetty hyvin pelin hiiviskelyssä. Pelaajan voi mennä samalla tavalla kuin Metal Gear Solid pelissä kulmien taakse, kurkistaa vihollista ja tappaa vihollisen äänettömästi. Pelissä on vaaramittari, joka ilmaisee vihollisen etäisyyden pelaajaan, sekä tarkkuusmittari, joka kertoo kuinka tarkka ammuttava laukaus tulee olemaan. Pelin pääasiallisena aseena toimii äänenvaimentimella varustettu 9mm pistooli. Pelissä löydetään myös monia muitakin aseita, kuten raketinheittimiä, kivääreitä ja monia erityyppisiä konepistooleita. Pelin ainoat äänettömät aseet ovat pistooli, sekä tainnutin jotka mahdollistavat vihollisen nujertamisen ilman hälytystä. Pelin muut aseet ovat tarkoitettu enemmän rynnäköihin ja suurempiin taisteluihin. Pelin edetessä vihollisilla alkaa olemaan luotiliivejä, jotka vaativat melkoisen lyijysateen vartaloon. Luotiliivit voidaan kuitenkin lävistää liivien läpäisevillä kiväärillä ja luodeilla tai ampumalla vihollista päähän.

Pelissä on graafisesti omat puutteensa, joita esiintyy useissa muissakin PlayStationin peleissä. Hahmot ovat usein objektien sisällä ja pelaaja näkee monesti kappaleiden ja seinien läpi tietyissä kuvakulmissa. Pelin ratasuunnittelu on kuitenkin hyvin onnistunut. Radat sisältävät monipuolista toimintaa alusta loppuun asti. Tehtävät ovat monipuolisia, joskin tehtävänkuvauksessa ne on usein hieman kerkeasti kuvattu. Myös hahmojen animointi on toteutettu hyvin. Varsinkin päähän ammuttaessa vihollisen pää nytkähtää taaksepäin ja hahmo tipahtaa velttona maahan. Vihollisen tekoäly toimii hyvin ja pelaajan kohdannut vihollinen saattaa usein mennä kulman taakse piiloon ja heitellä kranaatteja pelaajan suuntaan. Laadukas äänimaailma tuo mukavasti peliin tunnelmaa. Musiikki sopii hyvin teemaan ja se muovautuu tilanteiden mukaan. Äänitehosteissa kuulee selvästi tulitaisteluissa millä aseilla vihollinen tulittaa.

YouTube video Syphon Filter pelistä

Syphon Filter, 7.8 out of 10 based on 16 ratings
Syphon Filter koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

25.10.2012

Jätä kommentti