VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.7/10 (6 ääntä )

Rock Star Ate My Hamster


Rockstar Ate My Hamster on hyvällä huumorilla varustettu strategiapohjainen managerointipeli, joka julkaistiin 1988 Codemastersin toimesta alustoille  Amstrad CPC, ZX Spectrum, Commodore 64, Amiga ja Atari ST. Idea pelin nimeen syntyi Sun lehden artikkelista 1986 ”Freddie Starr söi hamsterini”.

Pelissä on tavoitteena kasaa bändi, tai aloittaa sooloura, äänittää ja julkaista levyjä, joista tulee saada vähintään 4 kultalevyä vuoden sisällä. Peli on menetetty, jos rahat loppuvat kesken, muusikot irtisanoutuvat bändistä, tai aika loppuu kesken. Pelin grafiikka on käsin piirrettyä ja lähes kaikki hahmot ovat karikatyyrejä aidoista artisteista hauskoilla parodianimillä.

Pelissä liikutaan lähes täysin valikoissa valiten erilaisia vaihtoehtoja mitä bändi tekee seuraavaksi. Ensimmäiseksi valitaan muusikot bändiin. Muusikkoina on useita kuuluisuuksia, joiden nimet ovat kuitenkin muutettu koomiseen muotoon ja naamat piirretty karikatyyrinä. Kun bändi on valittu, voi pelaaja harjoitella soittamista. Pelissä musiikki generoituu osaamisen mukaan ja alussa kappaleet kuulostavat todella hirveältä mölyltä, joka kehittyy harjoittelun myötä paremmaksi. Bändi voidaan raahaa myös keikalle, josta bändi tienaa rahaa. Bändille voidaan myös hankkia julkisuutta mutta julkisuudessa on myös haittapuolensa, esim bändin jäsenen kuoleminen. Managerina voi ostaa bändille myös lahjoja, joka pitää jäsenet tyytyväisenä. Bändi voi äänittää kappaleita albumiinsa, sekä julkaista niitä joko albumina tai suoraan sinkkuna.

Pelin myötä pelaajalle tulee myös vaihtoehtoina pitää hyväntekeväisyyskeikkoja, joista saa joko positiivista tai negatiivista julkisuutta. Bändi voi ottaa sponsoreita itselleen joista tienaa rahaa. Musiikkivideoissa managerina voidaan päättää videon teema ja mitä videossa tapahtuu, kuten räjähtäviä hamstereita tai muuta älytöntä. Ohjaajaksi voidaan valita vaikka Steven Cheesburger.

Kappaleita ja albumeita julkistettaessa kappaleet nousevat top 10 hittilistoille, jotka näkyvät joka sunnuntai. Kilpailevat bändien nimet ovat myös aitojen bändien parodianimiä.

Rock Star Ate My Hamster Youtube video pelistä :

Rock Star Ate My Hamster, 7.7 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

21.12.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti