VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.0/10 (1 ääni )

Rajatonta pelaamisen nautintoa tarjoaa huippumoderni PlayStation 5


Mikäli etsinnässäsi on mukaansatempaava, salamannopea sekä ultimaattista viihtyvyyttä tarjoava pelikonsoli, kannattaa jokaisen pelaajan suunnata katseensa kohti modernin PlayStation 5:n upeita toimintoja.

Tämä täysin uudenlaisia pelaamisen ominaisuuksia sekä tapoja tarjoava PS5 pitää sisällään niin pelikeskuksen, ryhmämoninpelin kuin etäkäytönkin mahdollisuudet. Kun haluat nauttia upeasta grafiikasta sekä ennenäkemättömän realistisesta pelimaailmasta, ei 4K-TV-pelaaminen voisi tästä enää paljon paremmaksi muuttua.

Tarjolla on lähestulkoon kaikkea, erittäin nopeasta SSD-asemasta, aina mukautuviin liipaisimiin, 3D-ääneen sekä kosketuspalautteeseen. Kukapa ei haluaisi kokea yhdessä pelaamisen uusimpia sekä parhaimpia puolia?

PS5 on suunniteltu pyörittämään pelejä salamannopeasti, sillä nopean kuvataajuuden ansiosta se pystyy toistamaan jopa 120 kuvaa sekunnissa. Mikäänhän ei ole häiritsevämpää, kuin hyvän pelin jatkuva pätkiminen kesken pelihetken. Onneksi PS5:n kanssa siitä ei todellakaan tarvitse huolehtia.

Tavallisen konsoleiden kautta tapahtuvan pelaamisen ohella nettikasino voi tarjota mukavaa haastetta sekä viihtyvyyttä.

  1. PS5 on parhaimpien ominaisuuksien mekka

Mitä sinulle mahtaa kertoa säteenseuranta, HDR-tekniikka tai Heighten Your Senses? Kyseisiä termejä tulee ehkä hieman avata paremman ymmärryksen luomiseksi. Kyseessä on pelimarkkinoiden uusimmat innovaatiot, jotka on kehitetty luomaan 2000-luvun pelaaminen aivan uudenlaiselle tasolle.

HDR-tekniikka takaa pelien uskomattoman aidot sekä kirkkaat värit, joiden näyttävyyttä tukee PS5-peleihin sisällytetty säteenseuranta. Tämä toiminto jäljittelee yksittäisiä valonsäteitä, luoden pelaamiseen uskomattoman todenmukaiset valot, varjot sekä heijastukset.

Peruskonsolin lisäksi saatavilla on myös PS5 Digital Edition, joka on täysin digitaalinen versio. Kirjaudu ensin PlayStation Networkiin, tämän jälkeen PlayStation Storen kautta onnistuvat näppärästi pelien ostaminen sekä lataaminen. Se mikä luo uudelle PS5:lle suurta lisäarvoa, on PS4 pelien yhteensopivuus. Tästä uusimmasta konsolista sanotaankin sen olevan taaksepäin yhteensopiva. Näin ollen vanhemman version pelien omistajat voivat huokaista helpotuksesta, eikä jokaista peliä tarvitse välttämättä ostaa uutena.

Pelien sopivuus seuraavan konsolin malliin on varmasti tulevaisuuden pelikulttuurin yksi isoista muuttuvista tekijöistä. Vain tietylle konsolimallille sopivat pelit kokevat suuren inflaation, mikäli niitä ei voi sellaisenaan kokea myös tulevissa malleissa. Tämä osaltaan luo myös kiinnostusta pelaamista kohtaan, sillä ihan halvaksi tämä hankinta ei todellakaan käy, kun lasketaan pelit sekä varusteiden hankinnat yhteen.

  1. Vie pelikokemuksesi äärimmilleen

Täysin oman lisämausteen pelaamiseen tuo DualSense-ohjain. Tämä täysin langaton, innovatiivinen sekä miellyttävä ohjain sisältää kosketuspalautteen sekä dynaamiset liipaisintehosteet. Ohjaimessa on myös sisäänrakennettu mikrofoni ja luotinäppäin. Viritä aistisi äärimmilleen, lähemmäs pelien aitoa tunnelmaa.

Mukautuvat liipaisimet ovat mainio keino saada pelaamiseen lisähaastetta. Pelin ympäristö sekä erilaiset varustukset tuottavat eritasoisia voimia sekä vastuksia. Painoitpa sitten voimakkaasti jarrua tai jännitit jousella – fyysinen pelin kokeminen on tämän täyden ohjaimen myötä täysin taattua.

Tuntopalautelaitteiden ansiosta pelitapahtumista välittyy fyysistä palautetta, josta peli pystyy niin sanotusti ”antamaan palautetta” oman suorituksen perusteella. Pelaamisen jälki jää konsolin muistiin, jolloin taas seuraavalla kerralla se osaa värinän avulla muistuttaa, miten hyvin pelasit viimeksi.

Voit myös keskustella yhdessä kavereidesi kanssa, hyödyntämällä sisäänrakennetun mikrofonin sekä kuulokeliitännän yhdistelmää. Mikäli pelattavissa oleva peli tukee tietynlaisia pelejä, niitä voi ohjata liikkeillä sisäänrakennetun kiihtyvyysmittarin sekä gyroskoopin avulla.

PS5 saavuttaa huikean 39 sentin korkeuden, sillä valtaosan sen sisällöstä nappaa massiivinen jäähdytyssiili, sekä suurikokoinen tuuletin. Näiden molempien tekniikan ansiosta konsoli on käytännössä äänetön. Pelaaminen onnistuu siis helposti muulloinkin, kuin vain tiettyyn aikaan päivästä.

PS5:n kasvaneet tehot näkyvät mielettömissä yksityiskohdissa, sillä tekstuurit ovat äärimmäisen tarkat, eikä grafiikan hajoilua tai yksityiskohtien latautumista erikseen erota juuri ollenkaan. Vaikka monien pelikonsoleiden tähtiaikaa vietetään vasta muutama vuosi niiden julkistuksen jälkeen, ei tämä PlayStationin uusin versiokaan jätä pelaajiaan kylmäksi.

PS5 on onnistunut välttämään selkeät suunnitteluvirheet, lisäksi sen käyttöliittymää ja PS Storea muokataan todennäköisesti vielä pitkään. Vaikka PS5 on jo nyt paikoitellen hankala saada itselleen, se ei ole vielä edes saavuttanut kaikista suurimpia myyntilukujansa. Tällä hetkellä laitteen hinta lähtee noin 530 eurosta eteenpäin ja hintaa nostavat tietysti halutut lisävarusteet sekä uudet pelit.


Esimerkiksi verkkokauppa.com ilmoittaa sivuillansa, että heille on tulossa valmistajalta vain tietty määrä PS5 konsoleita myyntiin ja jonossa on tälläkin hetkellä niin paljon odottajia, ettei enempää voida enää ottaa. Pelaamisesta nautiskelijoiden kannattaakin olla tarkkana konsolin hankkimisen suhteen. 

Rajatonta pelaamisen nautintoa tarjoaa huippumoderni PlayStation 5, 8.0 out of 10 based on 1 rating
Peliartikkelin kirjoittaja:

eve

Peliarvostelu kirjoitettu:

21.3.2021

Jätä kommentti