VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.0/10 (1 ääni )

Nintendo Switch Online avasi ovet klassikkopelien maailmaan Switch-konsolin omistajille


Moni pelaaja närkästyi, kun Nintendo ilmoitti vuonna 2018, että Switch-konsolin online-pelimahdollisuus muuttuu maksulliseksi. Uutista pehmensi kuitenkin hieman se, että moninpelaamiseen vaadittavaan Nintendo Switch Online -jäsenyyteen luvattiin lukuisia muitakin ominaisuuksia. Moninpelaamisen sekä pilvitallennuksen lisäksi jäsenet voivat nauttia myös kohtuullisen kattavasta retropelien valikoimasta Nintendon uusimmalla Switch-konsolilla. Alun perin kolikkopelinä julkaistu Donkey Kong on yksi suosituimmista Nintendon retropeleistä. Nykyään kyseinen peli voisi olla netticasino -sivustolla, mutta sen sijaan Donkey Kong ja yli 60 SNES- ja NES-peliä on pelattavissa ilmaiseksi Nintendo Entertainment System- ja Super Nintendo Entertainment System -sovelluksen kautta.

Miltä retropelien pelaaminen Nintendo Switchillä tuntuu?

Retrokonsolilla pelaaminen on kieltämättä autenttisempaa kuin uudemmalla konsolilla näpyttely, eivätkä retrokonsolit kärsi drift-ongelmista samalla tavalla kuin tuore Nintendo Switch. Retrofiilistä voi yrittää herätellä Nintendo Switch NES- ja Nintendo Switch SNES-ohjaimen avulla, ja samalla tulee ratkaistua mahdollinen drift laitteen omassa ohjaimessa.

Itse pelit toimivat täysin odotetusti, mutta tarkkasilmäisimmät retroilijat huomaavat varsin nopeasti pienet muutokset, joita peleihin on tehty uuden sukupolven pelaamisen jouhevoittamiseksi – tai perinteisempien pelaajien mielestä pelikokemuksen pilaamiseksi. Mahdollisesti hauskin pelien uusi ominaisuus on mahdollisuus pelata NES- ja SNES-sovelluksen pelejä moninpelinä! Moninpeliominaisuudesta pääset nauttimaan yhden pelaajan pelejä pelatessasi joko jakamalla ruudun kahtia, tai käyttämällä pelaamiseen kahta ohjainta. Näytön jakaminen kahtia on riemastuttava tapa kisailla pelikaveria vastaan esimerkiksi Mario-pelejä pelatessa.

Uudistuksista osa on herättänyt pelaajien keskuudessa kummastusta huomattavasti monipeliominaisuutta enemmän. Esimerkiksi uusi kursori-toiminto, jonka avulla ystävä voi antaa vinkkejä pelaajan näytöllä ja jopa taputtaa suorituksille, on hämmentänyt pelaajia. Vaikka toiminto ei muutoin vaikuta kovin hyödylliseltä, voi sen avulla ainakin häiriköidä pelivuorossa olevaa. Mahdollisesti kiistanalaisimmaksi Nintendon lisäämistä ominaisuuksista on kuitenkin noussut rewind-nappula, joka mahdollistaa pelin kelaamisen taaksepäin sekunti sekunnilta. Useat nettijulkaisut nimittävät rewind-nappulan käyttämistä huijaamiseksi, ja kritisoivat nykypelejä liiallisesta pelaajan hyysäämisestä. Kelaus-ominaisuus tekeekin klassikoista hieman helpommin lähestyttäviä, etenkin nuoremmalle yleisölle.

Mario, Donkey Kong ja Zelda-pelit sekä läjä muita suosikkeja valikoimassa

Nintendo Switch Online NES- ja Nintendo Switch Online SNES-sovelluksen valikoimassa edustettuina ovat suosituimmat retropelisarjat, kuten Mario, Donkey Kong, Legend of Zelda ja Metroid.

Edellä mainituista tunnetuin on varmastikin Mario, joka esiintyi ensimmäistä kertaa omassa pelissään vuonna 1982, kun Mario Bros -peli ilmestyi. Kaikki kolme klassista Super Mario Bros peliä ovat pelattavissa Nintendo Switch Onlinen kautta. Lisäksi pelivalikoimaan kuuluu:

  • Super Mario World
  • Super Mario World 2: Yoshi’s Island
  • Super Mario Kart
  • Dr. Mario

Stanfordin yliopisto on listannut Super Mario Bros 3 -pelin yhdeksi maailman kymmenestä tärkeimmästä videopelistä. Vuonna 1988 julkaistu tasohyppely onkin asettanut riman korkealle kaikille sen jälkeen tulleille genren peleille, ja viihdyttää edelleen kaiken ikäisiä pelaajia.

The Legend of Zelda on Linkin ja Zeldan tarinan ensimmäinen peli, joka on onneksemme nyt pelattavana Nintendo Switch Online NES -sovelluksessa. Matkaa jatkaa pelin jatko-osa, Zelda II: The Adventure of Link sekä The Legend Of Zelda: A Link to the Past. The Legend of Zelda: Breath of The Wild II -peliä odotellessa aika kuluu mukavasti pelatessa kolmea ensimmäistä Zelda-peliä.

Kaikkia edellä mainittuja pelejä edeltänyt klassikkopeli Donkey Kong julkaistiin vuonna 1981 kolikkopelinä. Nintendo Switch Online -tilaajat voivat pelata seuraavia Donkey Kong -pelejä ilmaiseksi:

  • Donkey Kong
  • Donkey Kong Jr
  • Donkey Kong 3
  • Donkey Kong Country
  • Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest

Monelle pelaajalle jo Switch-konsolin retropelien valikoima on tarpeeksi suuri syy hankkia Nintendo Switch Online -jäsenyys. Nintendo kerääkin kiitosta säännöllisistä lisäyksistä pelikirjastojen valikoimaan jäsenyyden julkaisun jälkeen. Tässä artikkelissa mainittujen pelien lisäksi valikoimassa on kymmenittäin muita klassikkopelejä, joten Nintendoa ei voida ainakaan syyttää valikoiman niukkuudesta. Aika näyttää, seuraavatko muutkin konsolivalmistajat Nintendon vanavedessä ja laajentavat retropelien valikoimaansa.

Nintendo Switch Online avasi ovet klassikkopelien maailmaan Switch-konsolin omistajille, 7.0 out of 10 based on 1 rating
Peliartikkelin kirjoittaja:

eve

Peliarvostelu kirjoitettu:

10.11.2020

Jätä kommentti